BLOCAREA AUTOTURISMELOR trebuie să fie INTERZISĂ. Propunere de modificare a unei hotărâri de Consiliu Local

BLOCAREA AUTOTURISMELOR trebuie să fie INTERZISĂ. Propunere de modificare a unei hotărâri de Consiliu Local
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

O întâmplare nefericită care a avut loc pe data de 11 martie 2016, în jurul orei 13.00, în parcarea Mioriţa din Galaţi, ne determină să reacţionăm în vederea modificării unei hotărãri de consiliu local, hotărâre care face referire la blocarea roţilor autovehiculelor. În fapt, e vorba de un abuz din partea celor de la ADP Galaţi, care, pe motiv că nu ar fi văzut tichetul pe bordul autoturismului unui membru fondator al Asociaţiei "Galaţi, oraşul meu", membru participant la organizarea unei expoziţii de cartofilie la Centrul multicultural, i-au aplicat pe maşina proprietate personală sistemul tip caracatiţă.

În zadar a încercat să explice proprietarul autoturismului că a lăsat tichetul pe bord şi că, probabil, la deschiderea/ închiderea portierei acesta ar fi căzut pe scaun, cei trei membri ai echipei nici nu au vrut să audă şi l-au avertizat că dacă nu va plăti o taxă de 106 lei nu îi vor debloca roata. Normal ar fi fost ca tichetul să fie preluat şi ataşat la documentele lor, în acest fel putând să închidă cazul, însă aceştia nici măcar nu au fost interesaţi de acest aspect, pur şi simplu doreau banii şi asta cât mai repede, în caz contrar lăsau maşina blocată. Nu s-a întocmit nicio notă de constatare, cei trei membri ai echipei fiind doar interesaţi să încaseze banii, iar când li s-a atras atenţia că nu e corect cum procedează şi că normal ar fi să se încheie un document care să dea posibilitatea contestării acestuia, cei trei funcţionari de la ADP Galaţi au motivat că nu au timp, că mai au şi alte cazuri de maşini blocate.

În cele din urmă, singurul document care i s-a eliberat proprietarului maşinii nu a fost decât o chitanţă în valoare de 106 lei, reprezentând "blocare/deblocare". Pus în faţa acestui fapt, pe data de 14 martie 2016, ora09.00, proprietarul maşinii s-a adresat conducerii ADP, care a promis că va efectua verificări cu privire la cele semnalate, dorinţa proprietarului fiind aceea de a intra în posesia notei de constatare, în vederea întocmirii unei sesizări penale pentru abuz în serviciu.

Întrucât considerăm că blocarea autoturismelor înmatriculate în Galaţi nu este o măsură normală, ne propunem să acţionăm în vederea modificării hotărârii de consiliu local pentru ca astfel de practici să fie interzise. Ce s-ar întâmpla dacă s-ar extinde măsura şi pe linie de circulaţie, astfel încât pentru cea mai mică abatere să fie trase maşinile pe dreapta şi blocate dacă proprietarii nu ar plăti imediat?

Nu avem nimic cu plata parcării, este normal să se încaseze taxe, însă este total anormal să nu se poată folosi autoturismul proprietate personală din cauza blocării acestuia de către funcţionarii ADP. În final, dorim să ştim dacă ADP Galaţi are agenţi constatatori instruiţi pentru punerea în aplicare a unor astfel de hotărâri de consiliu local, întrucât, cel puţin în cazul descris mai sus, aceştia au dovedit totală lipsă de profesionalism.


Vă reamintim că "Viaţa liberă" găzduiește, săptămânal, cele mai interesante opinii şi atitudini despre Galaţi. Cu intenția să realizăm o radiografie a societăţii civile, în care să se regăsească aspiraţiile fiecărui gălăţean care are ceva de spus, vă invităm - dacă doriți să vă implicați şi considerați că puteți ajuta cu idei şi propuneri concrete la schimbarea în bine a oraşului - să trimiteți texte pe adresa de mail a ziarului, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 6420 ori Ultima modificare Marți, 15 Martie 2016 19:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.