La Galaţi se caută... ”Primărie” cu chirie. Municipalitatea vrea un spaţiu de 3.200 metri pătraţi
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

La Galaţi se caută... ”Primărie” cu chirie. Municipalitatea vrea un spaţiu de 3.200 metri pătraţi
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Deşi noua Primărie creşte văzând cu ochii, municipalitatea gălăţeană a ajuns în situaţia de a-şi căuta un spaţiu în care să se mute. Motivul? La finele acestei luni expiră contractul de închiriere pentru imobilul din strada Domnească nr. 38, în care funcţionează, iar pentru a rămâne în continuare în clădire ar trebui să plătească o chirie mai mare. Şi, cum nu-i surâde acest lucru, administraţia locală a lansat un anunţ de închiriere pe portalul propriu: „Primăria municipiului Galaţi intenţionează să închirieze un spaţiu cu destinaţie de birouri, în suprafaţă de aproximativ 3.500 mp, care să asigure infrastructura pentru alimentare cu energie electrică şi comunicaţii date – voce”. Primăria îi roagă pe deţinătorii unor astfel de spaţii să-şi prezinte oferta de preţ până astăzi, 22 martie 2016, ora 12,00.

Soluţii de avarie

„Având în vedere că proprietarul clădirii în care îşi desfăşoară activitatea Primăria a cerut un preţ prea mare pentru chirie (de două ori şi jumătate) vrem să prospectăm piaţa şi să vedem dacă nu există o soluţie locativă mai ieftină până la finalizarea lucrărilor la noul sediu al Primăriei. Preţul solicitat pentru chirie ni se pare exagerat, având în vedere că de la ultima negociere şi până acum nu s-a făcut nicio investiţie în imobil”, ne-a comunicat Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.

"În condiţiile în care noi am plătit până acum o chirie de patru euro pe metru pătrat, ni s-au cerut zece euro pe metru pătrat. Nu există o bază pentru un asemenea preţ. Vrem să vedem ce alte oferte mai există”, ne-a declarat city-managerul Aurel Vlaicu.

Noua Primărie, pe care Tancrad o construieşte, va fi gata, conform panoului de lucrări, abia pe 17 decembrie 2016. Potrivit administratorului public, la începutul toamnei ar putea fi gata primul corp al noului sediu al Primăriei, dar până atunci mai este!

„Am cerut cât încasează Primăria”

Didel Bujeniţă, avocatul proprietarului clădirii de pe Domnească nr. 38, ne-a declarat că deocamdată totul este la nivel de discuţie. „La sfârşitul lunii martie încetează contractul încheiat pe trei ani. A existat o discuţie referitoare la majorarea chiriei, dar nu la zece euro pe metru pătrat, ci mai puţin. Am avut în vedere cuantumului chiriei percepute de Primărie pentru propriile spaţii comerciale, chirii aprobate prin hotărâre de Consiliu Local. Sunt bani pe care Primăria îi încasează. Deocamdată nu am primit niciun răspuns din partea Primăriei”, ne-a declarat avocatul.

Cert este că, dacă nu se ajunge la un acord şi nu va fi încheiat un nou contract, Primăria ar putea fi evacuată.

Reamintim că, din aprilie 2010, Pierre Macri este proprietarul imobilului din strada Domnească nr. 38, în care funcţionează Primăria, al parcării aferente clădirii şi al părculeţului în care se află statuia Lupoaicei, iar municipalitatea este chiriaşă. Potrivit informaţiilor oficiale pe care le-am obţinut, Primăria a achitat, din 2010 şi până în martie 2013, o chirie lunară de aproximativ 10.000 de euro. Din aprilie 2013, chiria a fost renegociată şi a ajuns la 16.000 de euro pe lună.

Citit 3864 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Martie 2016 00:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.