Consiliul Local Galați, CONVOCAT a patra oară. Aleşilor nici de procurori nu le e frică?
Foto: Foto ”Viața liberă”, Anca Melinte

Consiliul Local Galați, CONVOCAT a patra oară. Aleşilor nici de procurori nu le e frică?
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Aşa s-ar crede dacă avem în vedere că, la şedinţa ordinară de miercurea trecută a Consiliului Local, câţiva dintre consilieri n-au avut nici cea mai mică rezervă să se furişeze din sala de şedinţă în care erau prezenţi Didina Dănăilă, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, şi procurorii generali adjuncţi ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi. Reprezentanţii Parchetului veniseră tocmai pentru a le solicita sprijinul aleşilor în vederea atribuirii unui sediu, numai că decizia cu pricina nu a putut fi votată pentru că nu mai exista cvorumul necesar pentru niciunul dintre cele 18 proiecte de hotărâre cu caracter patrimonial! Marţi, 26 aprilie, aleşii sunt din nou convocaţi în şedinţă extraordinară pentru aprobarea acestor decizii patrimoniale.

Sediu pentru Parchete

În intervenţia susţinută la începutul şedinţei, Didina Dănăilă, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, a explicat că actualul sediu de pe strada Basarabiei nr. 47 are nevoie de reparaţii capitale pentru că au apărut fisuri în pereţi şi se infiltrează apa. Totodată, pentru că spaţiul a devenit insuficient, se va construi un nou sediu pentru Parchetul de pe Curtea de Apel Galaţi pe terenul alăturat. „Este absolut necesar să ne mutăm din acest sediu şi Primăria Galaţi ne-a propus spaţiul situat pe strada Traian nr. 203 (fostul sediu al Colegiului Traian n.r.). Vom folosi cu multă chibzuinţă fondurile care ne vor fi alocate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a repara, compartimenta şi întreţine spaţiile ulterioare, astfel încât, la momentul când vom elibera acest spaţiu, el să poată fi folosit şi de alte instituţii publice locale. Am venit pentru a vă convinge de necesitatea şi de urgenţa demersului nostru, pentru a vă ruga să avizaţi atribuirea imobilului din strada Traian 203”, a spus Didina Dănăilă.

Decizie avizată!

Preşedintele de şedinţă, viceprimarul PSD Florin Popa, a asigurat-o că proiectul de hotărâre cu pricina a primit avizele de specialitate de la comisii şi se află pe ordinea de zi a şedinţei în vederea dezbaterii şi aprobării. Numai că, după 20 de minute de discuţii pe seama ordinii de zi, s-a constatat că din cei 20 de aleşi prezenţi la începutul şedinţei mai rămăseseră 17! Cvorumul necesar pentru o decizie patrimonială este de 18 consilieri. S-a propus o pauză pentru „reîntregirea forţelor”, pauză după care au mai rămas în sală doar 16 aleşi.

Fără precedent!

Consilierii locali sunt convocaţi, marţi, în şedinţă extraordinară, pentru a aproba 19 proiecte de hotărâre, majoritatea cu caracter patrimonial: vânzări şi concesionari de terenuri. Trebuie spus că multe dintre aceste proiecte aşteaptă să fie aprobate de pe 31 martie, de la şedinţa ordinară a Consiliului Local, prima întrunire de la care aleşii au dat bir cu fugiţii! De atunci au avut loc încă două şedinţe de Consiliu Local, una extraordinară, pe 8 aprilie, şi una ordinară, pe 20 aprilie, dar tot nu au putut fi supuse la vot din cauză că în sală nu erau prezenţi minimum 18 aleşi. Rămâne de văzut ce se va întâmpla la şedinţa de marţi.

Citit 2693 ori Ultima modificare Duminică, 24 Aprilie 2016 19:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.