Cât costă EUTANASIEREA unui câine, la Galați. TARIF votat de aleşii locali
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

Cât costă EUTANASIEREA unui câine, la Galați. TARIF votat de aleşii locali
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Tariful aprobat de aleşii locali pentru eutanasierea câinilor fără stăpâni de pe domeniul public este nu mai puţin de 74,02 de lei/cap câine, fără TVA. Votul s-a făcut la solicitarea Serviciului Public Ecosal care a motivat că tariful stabilit iniţial, de 13,08 lei/ cap de câine nu acoperă decât 18 la sută din totalul cheltuielilor cu această activitate. „Activitatea de eutanasiere se realizează în cadrul padocului din strada Zimbrului şi presupune urmarea unei proceduri veterinare pruin care animalul este mai întâi anesteziat şi apoi eutanasiat”.

Singura care a încercat să intervină, de pe tuşa Consiliului Local, a fost Corina Grigore, preşedinta Asociaţiei „Ajutaţi-l pe Lăbuş”, dar preşedintele de şedinţă, viceprimarul PSD Florin Popa a refuzat-o, explicând că intervenţiile cetăţenilor sunt permise doar la începutul şedinţei.

„E vorba de eutanasie! Ca să daţi o sută de lei pentru un câine să fie omorât în condiţiile în are noi, de doi ani de zile, am realizat o economie de patru miliarde la bugetul local. Nu ştiu dacă trebuie să fim atât de cruzi!”, a spus, totuşi, Corina Grigore.

„Nu e vorba de eutanasiere, e vorba de un preţ pe care Consiliul Local trebuie să-l aprobe şi pentru eutanasiere, pentru că sunt situaţii în care doctorul veterinar spune că câinele respectiv trebuie eutanasiat. Neavând tarife aprobate, Ecosal nu poate deconta această cheltuială şi nu vă agitaţi mai mult decât e cazul! Acesta este singurul scop pentru care acest proiect de hotărâre a fost trecut pe ordinea de zi! Restul de speculaţii pe care vor unii să le facă şi le fac, dar nu e cazul!”, a replicat primarul Marius Stan.

Citit 9501 ori Ultima modificare Duminică, 24 Aprilie 2016 19:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.