BAIA PUBLICĂ îşi deschide uşile pentru gălăţeni. Aleşii locali au luat o pauză de la răfuielile politice

BAIA PUBLICĂ îşi deschide uşile pentru gălăţeni. Aleşii locali au luat o pauză de la răfuielile politice
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Organigrama, care prevede angajarea a 14 persoane, a fost aprobată în unanimitate de către consilierii prezenţi la şedinţa extraordinară de ieri * 350.000 de lei au fost alocaţi pentru funcţionarea Băii, până la finele anului


Mai este doar o chestiune de zile până când gălăţenii vor putea să se relaxeze la saună, masaj şi nu numai, la Baia Publică, din incinta celei Comunale, care, după cum v-am mai informat, arată impecabil. După numeroase răfuieli politice, din cauza cărora noul loc de relaxare pentru gălăţeni a rămas închis, deşi este perfect funcţional, aleşii locali ai Galaţiului au aprobat, ieri, în sfârşit, organigrama Băii Publice şi au alocat şi banii care permit funcţionarea acesteia. Potrivit consilierului Marian Alexandru şi viceprimarului Florin Popa, organigrama prevede angajarea a 14 persoane. Este vorba despre şase femei de serviciu, două recepţionere, doi fochişti, două spălătorese, un maseur şi un administrator. Totodată, consilierii locali au decis şi alocarea a 350.000 de lei pentru funcţionarea, în bune condiţii, a Băii. Este posibil însă ca nu întreaga sumă să fie şi cheltuită, mai ales dacă vor exista şi încasări.

Trebuie spus că la şedinţa extraordinară de ieri, la care au participat 18 aleşi, primarul Marius Stan a absentat, întrucât s-a aflat în delegaţie la Moscova, unde a participat la reuniunea Clubului Internaţional al Mării Negre. Întrucât, în absenţa edilului, şedinţa nu a mai avut miză politică, aleşii au încheiat-o în mai puţin de o oră, spre deosebire de precedentele, în care multe dintre proiectele adoptate ieri (inclusiv cel privind Baia Publică) au „picat” ori nu au putut fi supuse votului, din lipsă de cvorum. În ciuda faptului că interesul public ar trebui să primeze!

Tarife pentru toate buzunarele

Nu mai puţin de 19 cabine dotate cu căzi de baie şi toalete, patru cabine dotate cu duş şi toaletă (o cabină specială pentru persoanele cu dizabilităţi), vestiare, garderobă cu cheie, sală de aşteptare dotată cu televizor şi un sistem audio menit să difuzeze muzică ambientală, saună pentru femei şi pentru bărbaţi şi bazin de relaxare (3,5 m x 3,5 m) îi aşteaptă pe gălăţeni. Fiecare cabină de duş sau de baie este dotată cu suport pentru săpun, suport pentru prosoape, cuier şi dozator pentru săpun lichid sau şampon. Există uscătoare de păr şi un cabinet cu masă de masaj.

Reamintim că, potrivit tarifelor aprobate de aleşi, o baie de 45 de minute în cadă costă opt lei de persoană, una de 90 de minute - 14 lei, iar un abonament de zece băi în cadă a către 45 de minute - 75 de lei. Tariful unui duş de 30 de minute este de cinci lei, iar abonamentul pentru zece duşuri - 45 de lei. Petru intrarea la saună şi bazin se plătesc 20 de lei pentru 60 de minute şi, respectiv, 30 de lei pentru 120 de minute. Un abonament de zece intrări a câte 60 de minute la saună şi bazin costă 195 de lei. O şedinţă de 40 de minute de masaj de relaxare vă scoate din buzunar 35 de lei, iar un abonament de patru şedinţe de masaj costă 138 de lei. Depăşirea timpului alocat serviciului cu zece minute este taxată cu doi lei. Tot doi lei costă şi materialele igienico-sanitare şi prosopul.

Baia Publică, care este administrată de Fundaţia Sportul Gălăţean, a fost finalizată la 1 aprilie şi a costat 4,73 milioane de lei.

Citit 2240 ori Ultima modificare Marți, 26 Aprilie 2016 19:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.