Puţini candidaţi, marți, la birourile electorale, după ce luni s-au călcat în picioare

Puţini candidaţi, marți, la birourile electorale, după ce luni s-au călcat în picioare
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

După ce, luni, în penultima zi de depunere a candidaturilor, Sala Sporturilor (pe porţiunea arondată birourilor electorale) s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru numeroşii reprezentanţi ai formaţiunilor politice şi candidaţii independenţi, care şi-au depus dosarele de înscriere în competiţia electorală, marți, 26 aprilie, în jurul prânzului, la Biroul Electoral Municipal (BEM) şi cel Judeţean (BEJ) „bătea vântul”. Spre exemplu, până în jurul orei 12,00, îşi mai depusese dosarul de candidatură, pentru funcţia de primar al municipiului Galaţi, Daniela Chelaru (PND) şi, conform reprezentanţilor BEM, erau aşteptaţi candidaţii PRU. Cei din urmă se prezentaseră şi luni, dar cu întârziere, motiv pentru care ar fi urmat să revină marți.

Tot marți, în ultima zi de depunere a dosarelor de candidatură, la Biroul Electoral Judeţean s-a înscris şi candidatul independent Aurel Zamfir (consilier judeţean independent), întrucât nici acesta nu a reuşit luni. Asta pentru că multe dintre partide nu au respectat programul stabilit iniţial, întârziind, iar după prânz se formaseră cozi.

Marți şi-a depus lista de candidaţi pentru Consiliul Judeţean şi UNPR, care este deschisă de deputatul Eugen Chebac (fost preşedinte şi vicepreşedinte al CJ).

Pentru Consiliul Judeţean s-a mai înscris şi Partida Romilor Pro-Europa, iar în fruntea listei se află Viorica Gotu, preşedinta Biroului Judeţean pentru Romi, din subordinea Prefecturii.

Mulţi dintre candidaţi, precum şi mai multe partide au fost nevoite să facă mai multe drumuri la cele două birouri electorale, întrucât, din necunoaşterea legislaţiei sau din neatenţie, au omis să numeroteze sau să semneze diverse documente, ori chiar să ataşeze o serie de acte.

Citit 1818 ori Ultima modificare Marți, 26 Aprilie 2016 19:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.