Ionuţ Pucheanu - Investiţiile în infrastructură, pariul meu pentru un Galaţi modern

Ionuţ Pucheanu - Investiţiile în infrastructură, pariul meu pentru un Galaţi modern
Evaluaţi acest articol
(35 voturi)

Ionuţ Pucheanu, candidatul PSD pentru funcţia de primar, vrea investiţii masive în dezvoltarea infrastructurii municipiului. În acest fel, Galaţiul va fi scos din izolarea ultimilor ani.

Candidatul PSD susţine că împreună cu viitorul Consiliu Local, cu aleşii judeţeni şi cu viitorii parlamentari va promova un proiect pentru realizarea conexiunilor rutiere la nivel regional. Ionuţ Pucheanu spune că, în acest moment, este nevoie urgentă de un drum expres, care să lege Galaţiul de cele mai importante noduri rutiere din ţară. „Galaţiul are o poziţie geografică privilegiată, există o infrastructură industrială importantă care trebuie conectată la cele mai importante noduri rutiere din ţară. Investiţia în infrastructură va atrage şi mai mult atenţia companiilor care vor să se dezvolte şi chiar să îşi mute producţia în Galaţi, generând locuri de muncă. Mă voi lupta pentru promovarea unor proiecte ambiţioase de infrastructură şi mă voi implica, din primul moment al mandatului, pentru realizarea centurii ocolitoare a Galaţiului”, afirmă candidatul PSD.

Ionuţ Pucheanu spune că în privinţa infrastructurii urbane, priorităţile sale, în calitate de primar, vizează refacerea carosabilului şi a trotuarelor, trasarea pistelor pentru biciclete pe toată întinderea bulevardelor principale, modernizarea intrărilor rutiere în municipiu şi reproiectarea intersecţiilor prin înfiinţarea de sensuri giratorii în scopul fluidizării traficului. Conform proiectului său administrativ, Ionuţ Pucheanu susţine eşalonarea pe patru ani a proiectelor de infrastructură, după cum urmează:

- iunie 2016 - decembrie 2017: cartierele Micro 17, Micro 18, Micro 19, Micro 20, Micro 21;

- ianuarie 2018 - decembrie 2018: cartierele Micro 17, Siderurgiştilor Vest, Aurel Vlaicu, Ţiglina I, Ţiglina II;

- ianuarie 2019 - decembrie 2019: cartierele: Mazepa I, Mazepa II, Zona Centru (Spicu), Port;

- ianuarie 2020 - iunie 2020: zona de centru - Domnească;

Ionuţ Pucheanu spune că le va propune gălăţenilor un proiect de resistematizare a parcărilor de reşedinţă şi amenajarea unor parcări supraterane. Acestea vor fi dotate inclusiv cu zone de boxe, iar cei ce vor încheia contract cu municipalitatea pentru locul de parcare, vor primi şi un spaţiu de depozitare.

„Acolo unde există deja baterii de garaje, vom supune dezbaterii publice măsurile de resistematizare, iar decizia va ţine cont de dorinţa cetăţenilor. Eu vreau o administraţie care să se consulte cu cetăţenii direct vizaţi de un anumit proiect. Mă voi lupta pentru utilizarea inteligentă a fiecărei zone aflate în administrarea Consiliului Local şi vom propune proiecte punctuale, după consultarea cetăţenilor”, spune candidatul PSD. Tânărul propune realizarea unui echilibru între utilizarea maşinilor personale şi a mijloacelor de transport în comun. În următorii patru ani, Ionuţ Pucheanu va susţine investiţiile în modernizarea infrastructurii de transport în comun, reînnoirea parcului auto al Transurb SA şi realizarea unui management de trafic care să permită afişarea şi respectarea unui orar exact al mijloacelor de transport în comun. Astfel gălăţenii vor fi încurajaţi să opteze pentru mijloacele de transport în comun şi să folosească mai puţin maşinile personale.

P

Comandat de PSD Org. Jud. Galati

Prestat de Viata libera

CUI Mandatar Coordonator 21160002

Citit 7176 ori Ultima modificare Marți, 30 August 2016 14:57