Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
6 comentarii

Căpuşe, şerpi, ba chiar şi balauri ar putea creşte fără griji în spaţiile verzi înghiţite de bălării ale oraşului. În zone precum cele din vecinătatea Liceului Sportiv, buruienile au trecut deja de genunchiul unui adult şi se îndreaptă către şold. Un copilaş de câţiva ani s-ar pierde cu siguranţă în hăţişul spaţiilor verzi. Tocmai de aceea am încercat să aflăm cine şi când coseşte spaţiile verzi ale oraşului.

La solicitarea noastră, SC Gospodărire Urbană SRL ne-a răspuns că "pe spatiile verzi ale muncipiului Galaţi se intervine cu 14 motocoase pentru tuns iarba şi motofierastraie pentru gard viu. Societatea n-a comunicat că intervine zilnic cu 60 de oameni că şi că "programul de spaţii verzi pentru luna mai transmis de Primărie" cuprinde: cosit vegetaţie şi greblat în toate parcurile de pe raza municipiului, scuaruri stradale, Faleza superioară şi inferioară, tuns gard viu parcuri şi aliniamente stradale, încărcat şi transportat la rampa de gunoi resturi vegetale din toate punctele de lucru, gazonat peluze stradale nou amenajate, întreţinere parcuri".

Păcat că, după cum arată bălăriile prin oraş, nu se prea vede!

Citit 4279 ori Ultima modificare Duminică, 22 Mai 2016 18:57

6 comentarii

 • postat de eu Marți, 24 Mai 2016 08:37 78.96.252.*** Link la comentariu
  0
  1

  singura si cea mai buna solutie e sa ne gospodarim singuri ..dar e usor de vb,e mai usor sa te faci ca nu vezi si nu auzi,,,doar comentezi...

  Raportează
 • postat de Mircea Luni, 23 Mai 2016 18:50 5.13.235.*** Link la comentariu
  1
  7

  E sarcina Ecosalului cumva? Pai directorul e in campanie electorala, de ce sa ii mai pese de oras?
  La fel e si cu maturatul strazilor, de aia nu mai poti sa respire de atat puf, in alti anii maturau si il adunau , anul asta nimic.

  Raportează
 • postat de observator Luni, 23 Mai 2016 17:13 82.78.255.*** Link la comentariu
  0
  4

  Daca ar fi vorba numai de balarii,in general curatenia lasa de dorit in oras,din observatii , Faleza superioara ,dumninica ora 8.00 gunoiul nu-ti da voie sa te asezi pe o banca ca sa poti vedea rasaritul de soare,in unele locuri si pe anumite strazi in cartierul din apropierea falezei unde au trecut cu utilajele de fasonat, gunoiul provenit din aceste lucrari ramas cu zilele pe trotuare incat trebuie sa faci slalom printre balariile taiate si uscate intretimp,toate astea in plina campanie si cu promisiuni din partea candidatilor la mult ravnita functie de primar ,curatenia prioritatea numarul unu in campanie.Galateni haide-ti la vot ca sa putem schimba fata orasului .

  Raportează
 • postat de Pantera verde Luni, 23 Mai 2016 11:33 81.12.149.*** Link la comentariu
  1
  10

  Cel mai prost sistem ca o singura societate sa gospodareasca spatiile verzi din oras. Trebuie introdus sistemul de voluntariat pe cartiere si cu responsabili de zone!
  Urgent trebuie restructurata toata Administratia Publica Locala! Suntem VARZA !!

  Raportează
 • postat de DRN Luni, 23 Mai 2016 09:55 178.138.98.*** Link la comentariu
  0
  13

  Nici măcar pe arterele principale nu e iarba cosită (la timp). Cum ar fi Basarabiei. O comunitate după asta se apreciază - după cum arată spațiile verzi. Nouă nu ne-au lăsat sașii sau austriecii orașul moștenire ca la alții, apoi războiul, comunism, cutremure, tranziție, prostie toate au măcinat orașul, deci clădiri n-avem, dar măcar spațiile verzi să fie impecabile. Nu are Galațiul asistați social? Cred că are la greu. Nu pot fi puși la treabă?
  Ar trebui să fie Galațiul impecabil, măcar pe arterele principale, gară, porțile orașului, zonele prin care trec vizitatorii de prin alte părți, dar nicio șansă. Alte sunt prioritățile.

  Raportează
 • postat de IC Luni, 23 Mai 2016 06:30 79.115.204.*** Link la comentariu
  0
  15

  Vai ,cum va luati de "peisagistii" muncipiului ,sunt super profesionisti ,vreti dovada, v-o ofer :in toamana au venit sa taie trandafirii pusi de locatari in fata blocului ( nu i-a rugat nimeni sa o faca ) iar zelosi si toba de botanica ,au taiat si castanul pe care-l ingrijeam de 5 ani . Oare de ce nu face primaria conventii pentru intretinerea spatiilor verzi ,adiacente blocurilor, cu locatarii acestora ,s-ar reduce numarul taietorilor de frunze si cheltuielile cu acestia ( rasul plansul ,meseriasii astia taie iarba,buruienile ,tund gardurile vii, dar nu cara si resturile rezultate ,vin altii dupa cateva zile si o fac ).

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.