După ce şi-a angajat fiul la cabinetul parlamentar, deputatul FLORIN PÂSLARU, sancţionat pecuniar

După ce şi-a angajat fiul la cabinetul parlamentar, deputatul FLORIN PÂSLARU, sancţionat pecuniar
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Deputatul PSD Florin Pâslaru, care şi-a angajat propriul fiu la cabinetul său parlamentar, încălcând astfel legea în ceea ce priveşte conflictele de interese, va fi sancţionat de Camera Deputaţilor cu o reducere de 10 la sută a indemnizaţiei de parlamentar, pe o perioadă de trei luni. Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a solicitat Camerei Deputaţilor, în urmă cu doar câteva zile, „aplicarea sancţiunii disciplinare – diminuarea indemnizaţiei cu 10 la sută pe o perioadă de maximum trei luni, abatere prevăzută de art. 19, alin. (1) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor potrivit căruia „Fapta deputatului (...) de a încălca legislaţia în materie privind conflictul de interese constituie abatere disciplinară şi se sancţionează cu diminuarea indemnizaţiei cu 10 la sută pe o perioadă de maximum trei luni. Sancţiunea se aplică de către Biroul Permanent al Camerei din care face parte deputatul (...)”, au anunţat reprezentanţii ANI.

Agenţia Naţionalã de Integritate a constatat, la data de 8 noiembrie 2011, faptul că deputatul gălăţean Florin Pâslaru a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, în cadrul Biroului Parlamentar, încălcând astfel prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003.

Raportul de evaluare privind încălcarea de către parlamentar a regimului juridic al conflictului de interese a rămas definitiv şi irevocabil prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nr. 1502 din 18 mai 2016, au informat inspectorii de integritate.

Citit 2717 ori Ultima modificare Joi, 02 Iunie 2016 00:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.