NU ÎNCERCAȚI SĂ FRAUDAȚI ALEGERILE! Sistemul informatic nu poate fi atacat şi nici păcălit!

NU ÎNCERCAȚI SĂ FRAUDAȚI ALEGERILE! Sistemul informatic nu poate fi atacat şi nici păcălit!
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Dacă un alegător va încerca să voteze de două ori, va ajunge din secţia de votare direct la Poliţie, în doar câteva minute, avertizează reprezentanţii Autorităţii Electorale Permanente (AEP), care au precizat că sistemul antifraudă, introdus în premieră odată cu scrutinul din 5 iunie, nu va permite nimănui să voteze altfel decât legal.

Mai mult, ieri, 3 iunie, într-o videoconferinţă organizată cu structurile din teritoriu implicate în organizarea şi desfăşurarea alegerilor, oficialii de la Bucureşti au precizat că în aceeaşi zi a avut loc cel de-al treilea test al sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la urne şi prevenirii votului ilegal. „Nu există niciun risc, nici măcar riscul de a fi atacat informatic. Există măsuri luate în aşa fel încât, chiar dacă cineva şi-ar propune să perturbe, nu va reuşi”, au anunţat autorităţile la nivel naţional.

În urmă cu doar câteva zile, când reprezentanţii AEP au prezentat sistemul antifraudă, vicepreşedintele Autorităţii, Marian Muhuleţ, a precizat că „riscul să pice comunicaţia într-o şcoală sau într-o localitate poate exista, însă fiecare tabletă (pe care va fi funcţională aplicaţia) are o cartelă GSM care funcţionează în 3G de la operatorii de telefonie mobilă din ţară şi acestea au fost instalate de STS în funcţie de puterea releelor pe care le au în diferite zone fiecare dintre aceşti operatori. În şcoli există internet wireless (...). Printr-o verificare a locaţiilor făcute de STS, au fost indexate toate reţelele de internet wi-fi existente la nivelul şcolilor. Acolo unde nu există wi-fi, au fost instalate routere, echipamente de comunicaţii specifice. Practic, dacă internetul de pe cartelă pică, se trece automat pe wi-fi-ul existent în locaţia respectivă", a explicat Muhuleţ.

Citit 2130 ori Ultima modificare Vineri, 03 Iunie 2016 19:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.