Ce spune candidatul PNL, NICUȘOR CIUMACENCO: ”Păcat că alegerile se încheie cu un uriaş semn de întrebare”

Ce spune candidatul PNL, NICUȘOR CIUMACENCO: ”Păcat că alegerile se încheie cu un uriaş semn de întrebare”
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Candidatul PNL la Primăria municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, a postat ieri, pe pagina personală de Facebook, un mesaj legat de scrutinul din 5 iunie: "Un exerciţiu democratic vital pentru soarta Galaţiului s-a încheiat. Din păcate, nu aşa cum mi-aş fi dorit. Vreau să le mulţumesc celor care mi-au fost alături în campanie, celor care m-au votat cât şi celor care au avut altă opţiune. Dacă nu i-am convins, e vina mea.

Faptul că puţină lume a ieşit la vot nu poate fi decât culpa noastră, a clasei politice, care nu a reuşit să le ofere destule motive celor nehotărâţi sau chiar scârbiţi de politic. Voi sprijini în continuare orice proiect duce la dezvoltarea oraşului, la fel cum mă voi opune vehement oricărui derapaj.

Păcat că alegerile locale se încheie cu un uriaş semn de întrebare: care a fost numărul real al voturilor pentru funcţia de primar? Patru partide au cerut renumărarea! Reprezentanţii Biroului Electoral Municipal (format din doar doi judecători şi şapte membri ai partidelor) au decis că nu este cazul, deşi au fost fraude evidente. În România, politicul decide ce e democratic, nu o instanţă de judecată...

Sunt curios să văd ce se va întâmpla cu oraşul în perioada următoare. Pentru că iubesc Galaţiul, sper să fie lucruri bune. Deşi, la ce monstruoasă coaliţie se prefigurează, mă tem că trebuie să ne pregătim pentru ce e mai rău”, scrie Nicuşor Ciumacenco.

PNL acuză nereguli

Printr-un comunicat de presă remis redacţiei, filiala municipală PNL Galaţi acuză că alegerile locale au fost marcate de numeroase fraude electorale care, însumate, pot duce la modificarea rezultatului alegerilor. PNL susţine că la aproximativ 40 la sută din secţiile de votare s-au făcut modificări în procesele-verbale de către preşedintele biroului electoral al secţiei de votare, la predarea acestora la BEM sau pe traseu. De asemenea, afirmă că în mai multe secţii de votare, în teancuri cu voturi exprimate şi numărate în favoarea candidatului Ionuţ Pucheanu, au fost găsite strecurate voturi ale lui Ciumacenco, iar în alte secţii voturi valabile ale candidatului PNL au fost găsite strecurate în teancul cu voturi nule.

"Conform numărătorii paralele făcute de PNL după închiderea urnelor, Nicuşor Ciumacenco avea un avans de aproximativ 850 de voturi, după numărarea a jumătate din secţiile de votare, pentru a ajunge să fie la egalitate cu Ionuţ Pucheanu, după numărarea a trei sferturi dintre secţii. În mod absolut bizar, ultimele 40 de secţii de votare numărate au fost câştigate de Ionuţ Pucheanu cu o medie de aproximativ 30 de voturi pe secţie", precizează comunicatul de presă.

"Regretăm faptul că gălăţenii nu vor şti niciodată care a fost cu adevărat rezultatul alegerilor pentru funcţia de primar al municipiului Galaţi, dat fiind faptul că o parte din partidele politice se opun renumărării voturilor şi aflării adevărului", se arată în comunicatul de presă.

Citit 7363 ori Ultima modificare Joi, 09 Iunie 2016 00:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.