Gigacaloria gălăţeană, judecată la Bucureşti?

Gigacaloria gălăţeană, judecată la Bucureşti?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procesului intentat de Consiliul Local Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) privind preţul gigacaloriei a avut ieri primul termen de judecată.

După cum v-am informat deja, Consiliului Local a atacat în contencios administrativ, la Curtea de Apel, decizia prin care ANRE a majorat cu aproape 10 lei preţul de producere şi transport a energiei electrice practicat de Electrocentrale în raport cu societatea Apaterm.

Administraţia locală a cerut instanţei suspendarea executării deciziei ANRE până la soluţionarea definitivă a cauzei şi anularea deciziei care contravine legii.

Potrivit viceprimarului liberal Mircea Cristea (FOTO), ieri, la primul termen, ANRE a depus o întâmpinare prin care cere ca procesul să se desfăşoare la Bucureşti.

Viceprimarul ne-a declarat că nu i se pare firesc ca tariful energiei termice în Galaţi să fie judecat în altă parte decât aici, la Galaţi, pentru că e vorba de un preţ local, nu de un tarif unic naţional. Administraţia locală va depune documente justificative în acest sens.

Următorul termen al procesului a fost fixat pe 8 septembrie când instanţa se va pronunţa asupra întâmpinării ANRE.

CITEŞTE ŞI   Gigacaloria, în instanţă. ANRE, reclamat la Curtea de Apel

Citit 1079 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.