Cine şi pe câţi bani construieşte hangarul elicopterului SMURD. ÎNCEP LUCRĂRILE!

Cine şi pe câţi bani construieşte hangarul elicopterului SMURD. ÎNCEP LUCRĂRILE!
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Lucrările pentru construcţia hangarului destinat elicopterului SMURD al Galaţiului vor demara peste doar câteva zile, după ce, la finele lunii iunie, a fost desemnat, prin selecţie de ofertă, câştigătorul contractului pus la bătaie de Consiliul Judeţean.

Firma gălăţeană Euroamcon SRL este cea care va construi atât hangarul elicopterului, cât şi staţia de carburanţi, contra sumei de 1.765.731 de lei, conform anunţului de atribuire publicat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Conform informaţiilor noastre, de construcţia hangarului au fost interesaţi mai mulţi constructori gălăţeni, printre care cunoscuţii Tancrad şi Lemacons, care însă au abandonat în final din cauza preţului scăzut. Oferta Euroamcon a fost cu 18 lei mai mică faţă de valoarea contractului, estimată de către autorităţi.

Euroamcon a avut mai multe colaborări cu Primăria Galaţi, în mandatul 2012-2016, obţinând contracte atât prin atribuire directă, cât şi în urma unor licitaţii. De exemplu, societatea este cea care a construit „tunelul” din lemn din centrul oraşului, de lângă Palatul Gheorghiu, care zace abandonat, contra sumei de 60.884 de lei (fără TVA). Tot Euroamcon a câştigat contractul pentru reabilitarea termică a blocului L, din Micro 16 (1,1 milioane de lei), dar şi un alt contract privind vânzarea către municipalitate a câtorva mii de panouri de gard bordurat şi bucăţi de stâlpi de susţinere a panourilor pentru protecţia spaţiilor verzi (peste 300.000 de lei fără TVA).

Citit 5182 ori Ultima modificare Marți, 05 Iulie 2016 18:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.