Autorităţile gălățene, OBLIGATE să scurteze ”cozorocul” noii Primării
Foto: Foto ”Viața liberă”, Sonia Baciu

Autorităţile gălățene, OBLIGATE să scurteze ”cozorocul” noii Primării
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Primăria municipiului Galaţi tocmai a fost notificată de către Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional să scurteze ori să renunţe cu totul la copertina care intră în spaţiul pietonal. După cum am aflat de la Marius Mitrof, consilier în cadrul Direcţiei de Cultură, în proiectul noii Primării, aşa cum a fost el avizat de către Comisia Zonală a Monumentelor Istorice de la Iaşi, copertina era mult mai mică.

E adevărat, iniţial, autorităţile propuseseră o copertină demnă de un aeroport, dar s-a impus ca dimensiunile ei să fie mult mai modeste. Impunere pe care constructorul, Tancrad, nu a respectat-o.

Nici primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, nu este foarte încântat de aspectul viitoarei Primării. "Aşa este, copertina arată urât. Ştiu că discuţiile, la începutul acestui proiect, vizau realizarea unei clădiri care să se integreze întru totul în arhitectura zonei. Cu un ochi râdem, cu unul plângem. Din fericire, suntem în situaţia de a avea un sediu nou pentru Primărie, din păcate, pentru iubitorii de frumos, ea nu se încadrează în arhitectura zonei. Am avut o discuţie cu arhitectul care a realizat proiectul acestui edificiu, din păcate multe nu mai pot fi făcute în momentul de faţă", a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

În consecinţă, Direcţia pentru Cultură a notificat Primăria să revină la proiectul avizat. Pe scurt, autorităţile fie scurtează „cozorocul” până la nivelul cel mai avansat al faţadei clădirii (atât cât să acopere treptele clădirii), fie renunţă cu totul la el!

Copertina metalică sau "cozorocul" care a crescut la intrarea în noul sediu al Primăriei, până aproape la jumătatea trotuarului străzii Domnească, a stârnit furtună pe reţelele de socializare - CLICK AICI PENTRU DETALII

Citit 5374 ori Ultima modificare Marți, 05 Iulie 2016 19:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.