Modificările de organigramă din spitale, în pixul preşedintelui CJ/ Mai multă putere pentru Costel Fotea?
Foto: Foto: Corina Dobre

Modificările de organigramă din spitale, în pixul preşedintelui CJ/ Mai multă putere pentru Costel Fotea?
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Angajările şi promovările din spitalele Judeţean, de Pneumoftiziologie, de Boli Infecţioase, din Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor şi din Unitatea medico-socială Găneşti ar putea fi aprobate doar de către preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), fără a mai fi nevoie de votul aleşilor judeţeni. Un proiect de hotărâre, care îi conferă noului şef al CJ atribuţia de a aproba modificări ale organigramelor şi statelor de funcţii ale instituţiilor sanitare din subordinea CJ, va ajunge pe masa aleşilor pentru a fi dezbătut şi supus votului.

În contrapartidă cu extinderea atribuţiilor, Costel Fotea le va propune aleşilor ca, la trei luni de zile, prin intermediul aparatului de specialitate, să le prezinte "o informare cu privire la toate modificările survenite în trimestrul respectiv în organigramele şi statele de funcţii ale instituţiilor sanitare din reţeaua Consiliului Judeţean".

"La nivelul acestor instituţii sanitare, dinamica personalului este deosebit de rapidă, motivat de faptul că ele încadrează o gamă largă de personal, atât sanitar, cât şi nesanitar. Fiecare dintre aceste categorii de personal are reguli specifice pentru angajare, promovare, evoluţie profesională, ceea ce conduce la necesitatea schimbării foarte frecvente a organigramelor şi a statelor de funcţii. Din acest motiv, unele modificări necesar a fi operate de urgenţă nu reuşesc să fie aprobate în timp util prin hotărâre a Consiliului Judeţean Galaţi, motivat de procedura mai complexă de aprobare a acestor acte administrative. Astfel, în unele situaţii, momentul oportunităţii efectuării acestor modificări trece fără ca ele să se producă", îşi motivează solicitarea preşedintele CJ, conform expunerii de motive a proiectului ce urmează a fi supus votului.

Rămâne de văzut care va fi poziţia aleşilor.

Citit 3526 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Iulie 2016 18:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.