Noul manager al Teatrului Dramatic. Aleşii gălățeni l-au ”uns" director pe FLORIN TOMA

Noul manager al Teatrului Dramatic. Aleşii gălățeni l-au ”uns" director pe FLORIN TOMA
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Actorul Florin Toma, câştigătorul concursului de proiecte de management la Teatrul Dramatic "Fani Tardini" din Galaţi, a primit votul de învestitură al aleşilor locali la aproape două luni de la susţinerea competiţiei. Totodată, au votat şi proiectul de management propus de Florin Toma pentru perioada 2016-2018. Tânărul manager a avut de susţinut un adevărat interviu de angajare în faţa consilierilor şi asta pentru că dr. Gheorghe Bugeag (ALDE), membru al Comisiei de Cultură, l-a bombardat cu întrebări.

În primul rând a vrut să ştie dacă va apela mai mult la dramaturgia românească decât la piese moderne şi străine. Florin Toma i-a explicat că mai important este să menţină un echilibru, prin diversificarea repertoriului: „Galaţiul este un centru universitar, sunt mulţi studenţi care au un apetit pentru noul tip de teatru, şi trebuie să-i servim şi pe aceştia, dar în acelaşi timp trebuie să ţinem cont şi de gustul clasic al oamenilor şi vom satisface şi aceste nevoi”.

De asemenea, a subliniat că îşi doreşte să înceapă o relaţie de strânsă colaborare cu Teatrul din Chişinău şi cu cel de la Brăila, cu schimburi culturale, stagiuni şi la Brăila şi la Chişinău, dar şi la Bucureşti. „Ca şi dumneavoastră, îmi doresc ca impactul pe care Teatrul Dramatic îl are în momentul de faţă să se extindă, de la nivel local, la nivel naţional. Teatrul trebuie să contribuie în mod constant la conturarea identităţii culturale a oraşului Galaţi şi la promovarea unui set de valori sociale şi educaţionale care să constituie fundamentul dezvoltării oraşului nostru. Sunt conştient că acest deziderat nu este unul facil, nu este la îndemâna tuturor, dar sunt convins că alături de dvs şi cu sprijinul dvs îmi pot finaliza cu succes mandatul. Mulţumesc pentru încrederea pe care mi-aţi oferit-o prin validarea rezultatului concursului, şi vă aştept din septembrie la o nouă stagiune teatrală”, a mai spus proaspătul manager al Dramaticului.

Citit 8907 ori Ultima modificare Luni, 01 August 2016 02:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.