Consiliul Judeţean Galați riscă să NU se poată constitui nici astăzi! IATÄ care sunt motivele

Consiliul Judeţean Galați riscă să NU se poată constitui nici astăzi! IATÄ care sunt motivele
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

UPDATE: Preşedintele CJ contrazice PNL şi spune că şedinţa de astăzi nu va fi suspendată. Ba mai mult, potrivit reprezentantului instituţiei, instanţa nu a dispus ca toţi aleşii să depună din nou jurământului, ci s-a pronunţat doar în cazul fostului primar Marius Stan şi, prin urmare, mandatele celorlalţi consilieri rămân validate.

„Eu respect legea şi voi pune în aplicare hotărârea definitivă a instanţei”, ne-a declarat şeful Consiliului Judeţean, care a precizat că „CJ trebuie să funcţioneze pentru că avem treabă, nu avem timp de spectacole”.


Consiliul Judeţean Galaţi nu se poate constitui legal nici astăzi, a anunţat PNL, în urmă cu puţin timp, într-o conferinţă de presă. Consilierii judeţeni Tania Bogdan şi Ion Ştefan susţin că, întrucât Tribunalul Galaţi a anulat hotărârea de constituire a Consiliului, din data de 27 iunie, ar fi fost nevoie ca prefectul de Galaţi, Dorin Otrocol, să convoace, prin ordin, o nouă şedinţă de constituire a forului legislativ judeţean, şi nu prin dispoziţie a preşedintelui CJ, Costel Fotea. „Am primit convocare într-o şedinţă ordinară, făcută de domnul preşedinte Costel Fotea, care este ales printr-o hotărâre deja anulată, pe cale de consecinţă, de vreme ce hotărârea de alegere a preşedintelui este ilegală, fiind votată de un organism declarat ilegal de către judecători. Fiind în această situaţie, am făcut o discuţie cu domnul Fotea în care i-am explicat că atâta timp cât constituirea Consiliului este ilegală, alegerea domniei sale este ilegală, iar domnia sa automat nu mai poate convoca nicio şedinţă legală. Nu putem enunţa noi o frază că ne constituim legal, organism deja constituit ilegal. Asta contrazice nu numai logica juridică, ci şi cea a bunului simţ. Am solicitat domnului Fotea să suspende şedinţa de astăzi, să se consulte cu domnul prefect în acest sens”, a spus Tania Bogdan.

Liberalii au anunţat că, în cazul în care conducerea CJ nu va decide suspendarea şedinţei de astăzi, de la ora 14,00, pe a cărei ordine de zi se află constituirea forului legislativ şi depunerea jurământului de ales al lui Marius Stan, PNL va sesiza Ministerul Afacerilor Interne (MAI), prim-ministrul României şi va ataca hotărârea adoptată de majoritatea politică.

Preşedintele CJ, Costel Fotea, nu ne-a răspuns la telefon, pentru a-şi exprima un punct de vedere.

Vom reveni.

Citit 4428 ori Ultima modificare Miercuri, 24 August 2016 21:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.