Directorul Casei de Cultură din Tecuci, demis de Consiliul local

Directorul Casei de Cultură din Tecuci, demis de Consiliul local
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

*Managerului i se reproşează proasta organizare a Festivalului de Folclor, când trei ansambluri internaţionale au evoluat în municipiul din nordul judeţului

Consiliul local de la Tecuci a decis să revoce contractul de management al directorului Casei Municipale de Cultură, Mircea Călianu. Despre motivele care au stat la baza acestei demisii ne-a vorbit purtătorul de cuvânt de la Primăria Tecuci, Viorel Burlacu: "S-a primit o sesizare de la Centrul Cultural "Dunărea de Jos", prin care au fost aduse la cunoştinţă anumite nereguli care au fost făcute în perioada Festivalului de Folclor, când trei formaţii internaţionale din Macedonia, Estonia şi Spania au venit la Tecuci pentru a susţine un spectacol. Neregulile respective au pus într-o lumină proastă atât oraşul nostru, cât şi România. Au fost semnalate disfuncţionalităţi în ceea ce priveşte ora de începere a spectacolului, care a fost decalată, aşa s-au ajuns la probleme cu servirea mesei. Apoi, deşi ansamblurile erau formate din foarte mulţi dansatori şi cântăreţi, n-au avut la dispoziţie decât o cameră, pentru a se schimba. Nu au fost toalete şi scaune pentru artişti la scenă, oamenii fiind obligaţi să stea în picioare pe toată perioada spectacolului, care a fost destul de lung", precizează purtătorul de cuvânt.

Viorel Burlacu ne-a mai informat că Mircea Călianu a rămas referent în cadrul Casei Municipale de Cultură, locul său fiind preluat, până la organizarea unui nou concurs, de un manager interimar, de profesie economist, Marian Iftimie. 

"Sesizarea de la CCDJ a fost comandată"

La rândul său, directorul demis susţine că toată povestea este o înscenare, pentr a putea fi demis, deşi el şi-a câştigat locul prin concurs, iar mandatul nu expirase încă: "Sesizarea de la CCDJ a fost comandată. Se dorea înlocuirea mea de multă vreme, iar acum s-au fabricat motive. Eu am fost în concediu până pe data de 12 august şi am delegat o referentă şi contabila să se ocupe de organizare. Le-am spus ce să facă. Pe 14 august, când am venit eu, lucrurile erau organizate deja. Oricum, n-au fost motive întemeiate. Fiind sfârşit de săptămână, localul era aglomerat. Pentru toaletă am făcut adresă şi nu ni s-a adus. Şi au fost trei camere, nu una. Puteau să se schimbe femeile şi bărbaţii cu rândul. Nu aveam cum să le dăm câte o sală la fiecare", spune Mircea Călianu. Acesta susţine că şi demiterea sa s-a făcut ilegal, pentru că nu se afla pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu local. Deşi consideră că are toate motivele să depună plângere, Mircea Călianu susţine că nu s-a decis încă dacă va face sau nu acest lucru.  

Citit 3900 ori Ultima modificare Joi, 01 Septembrie 2016 17:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.