CENTURA OCOLITOARE a Galaţiului ajunge şi pe masa premierului

CENTURA OCOLITOARE a Galaţiului ajunge şi pe masa premierului
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Mult promisa centură ocolitoare a Galaţiului, investiţie care, la nivel declarativ, cu precădere în campaniile electorale, s-a tot aflat pe agenda politicienilor, a ajuns în atenţia prim-ministrului Dacian Cioloş.

În condiţiile în care autorităţile centrale pregătesc licitaţiile pentru construirea podului peste Dunăre, în zona Brăila-Măcin, deputatul Victor Paul Dobre, preşedintele PNL Galaţi, i-a solicitat premierului să includă în lista de priorităţi privind investiţiile în infrastructură şi proiectul centurii Galaţiului, care a rămas, de ani buni, în fază de studiu.

"Am înţeles că în perioada următoare vor începe pregătirile pentru licitaţiile în vederea construirii podului peste Dunăre în zona Brăila-Măcin, cu finanţare din fonduri europene. Realizarea acestui obiectiv de infrastructură trebuie corelat cu dezvoltarea întregii infrastructuri rutiere din aceastã zonă, pentru a atinge standarde europene de transport. În acest sens, menţionez că municipiul Brăila are o şosea de centură satisfăcătoare, urmând probabil să fie avută în vedere pentru eventuale modernizări. Din păcate, însă, proiectul viitoarei şosele de centurã a municipiului Galaţi, atât de necesare pentru interconectarea eficientă a zonei, a rămas în faza de studiu tehnico-economic, ca şi drumul expres de legătură între Galaţi şi Brăila. Consider, domnule prim-ministru, că toate aceste proiecte de infrastructură din zona Galaţi-Brăila trebuie gândite în mod coerent pentru realizarea unui mix de transport în avantajul cetăţenilor şi pentru dezvoltarea sustenabilă a zonei", se arată în interpelarea parlamentarului gălăţean adresată, săptămâna aceasta, prim-ministrului României.

Care este viziunea Guvernului

Deputatul Victor Paul Dobre i-a cerut totodată şefului Guvernului să-i comunice "care este viziunea de dezvoltare din punct de vedere al conectivităţii zonei cu reţeaua de transport naţională şi europeană, în sensul unei prioritizări a investiţiilor în infrastructura rutieră, precum şi care este stadiul acestor proiecte de infrastructură - licitaţii, termene de execuţie, surse de finanţare pentru fiecare proiect în parte (Centura Galaţi, pod Brăila - Măcin, drum expres Galaţi - Brăila)".

"De aceea, vă solicit să demaraţi la nivelul Guvernului împreună cu Ministerul Transporturilor o analiză serioasă privind perspectiva imediată a dezvoltării infrastructurii rutiere în această zonă atât de importantă pentru România. Consider că este necesară o astfel de analiză cu atât mai mult cu cât urmează să se facã o investiţie majoră tot din fonduri europene în porturile din România, fapt ce ne-ar permite relansarea în forţă a transporturilor pe Dunăre, reconectarea zonei noastre cu porturile riverane Dunării, inclusiv cu Canalul Rin-Main-Dunăre, ceea ce ar transforma zona Galaţi-Brăila într-un pol regional de dezvoltare economică care generează efecte de creştere în imediata sa proximitate", precizează deputatul de Galaţi, în documentul transmis premierul.

Rămâne de văzut ce-i va răspunde parlamentarului prim-ministrul Dacian Cioloş.

Citit 12061 ori Ultima modificare Vineri, 09 Septembrie 2016 19:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.