Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
11 comentarii

Mult promisa centură ocolitoare a Galaţiului, investiţie care, la nivel declarativ, cu precădere în campaniile electorale, s-a tot aflat pe agenda politicienilor, a ajuns în atenţia prim-ministrului Dacian Cioloş.

În condiţiile în care autorităţile centrale pregătesc licitaţiile pentru construirea podului peste Dunăre, în zona Brăila-Măcin, deputatul Victor Paul Dobre, preşedintele PNL Galaţi, i-a solicitat premierului să includă în lista de priorităţi privind investiţiile în infrastructură şi proiectul centurii Galaţiului, care a rămas, de ani buni, în fază de studiu.

"Am înţeles că în perioada următoare vor începe pregătirile pentru licitaţiile în vederea construirii podului peste Dunăre în zona Brăila-Măcin, cu finanţare din fonduri europene. Realizarea acestui obiectiv de infrastructură trebuie corelat cu dezvoltarea întregii infrastructuri rutiere din aceastã zonă, pentru a atinge standarde europene de transport. În acest sens, menţionez că municipiul Brăila are o şosea de centură satisfăcătoare, urmând probabil să fie avută în vedere pentru eventuale modernizări. Din păcate, însă, proiectul viitoarei şosele de centurã a municipiului Galaţi, atât de necesare pentru interconectarea eficientă a zonei, a rămas în faza de studiu tehnico-economic, ca şi drumul expres de legătură între Galaţi şi Brăila. Consider, domnule prim-ministru, că toate aceste proiecte de infrastructură din zona Galaţi-Brăila trebuie gândite în mod coerent pentru realizarea unui mix de transport în avantajul cetăţenilor şi pentru dezvoltarea sustenabilă a zonei", se arată în interpelarea parlamentarului gălăţean adresată, săptămâna aceasta, prim-ministrului României.

Care este viziunea Guvernului


Deputatul Victor Paul Dobre i-a cerut totodată şefului Guvernului să-i comunice "care este viziunea de dezvoltare din punct de vedere al conectivităţii zonei cu reţeaua de transport naţională şi europeană, în sensul unei prioritizări a investiţiilor în infrastructura rutieră, precum şi care este stadiul acestor proiecte de infrastructură - licitaţii, termene de execuţie, surse de finanţare pentru fiecare proiect în parte (Centura Galaţi, pod Brăila - Măcin, drum expres Galaţi - Brăila)".

"De aceea, vă solicit să demaraţi la nivelul Guvernului împreună cu Ministerul Transporturilor o analiză serioasă privind perspectiva imediată a dezvoltării infrastructurii rutiere în această zonă atât de importantă pentru România. Consider că este necesară o astfel de analiză cu atât mai mult cu cât urmează să se facã o investiţie majoră tot din fonduri europene în porturile din România, fapt ce ne-ar permite relansarea în forţă a transporturilor pe Dunăre, reconectarea zonei noastre cu porturile riverane Dunării, inclusiv cu Canalul Rin-Main-Dunăre, ceea ce ar transforma zona Galaţi-Brăila într-un pol regional de dezvoltare economică care generează efecte de creştere în imediata sa proximitate", precizează deputatul de Galaţi, în documentul transmis premierul.

Rămâne de văzut ce-i va răspunde parlamentarului prim-ministrul Dacian Cioloş.

Citit 11771 ori Ultima modificare Vineri, 09 Septembrie 2016 19:58

11 comentarii

 • postat de gigi Marți, 13 Septembrie 2016 18:08 79.166.124.*** Link la comentariu
  0
  2

  aeroport va face in Galati dupa ce va rade definitiv SIDEXUL:))))

  Raportează
 • postat de Vasile Roaita Marți, 13 Septembrie 2016 08:52 5.13.210.*** Link la comentariu
  2
  5

  PSD-ul a promis aeroport inainte de alegerea primarului! Gata, deja ati abandonat ideea??

  Raportează
 • postat de Costi Luni, 12 Septembrie 2016 12:40 95.77.96.*** Link la comentariu
  0
  15

  Stati linistiti ca nu vine niciun drum de centura. Poate doar centuriste mai multe.

  Raportează
 • postat de Marius Ionascu Luni, 12 Septembrie 2016 10:27 213.218.53.*** Link la comentariu
  0
  19

  DLe Victor Paul Dobre - dar AEROPORTUL "DUNAREA DE JOS" dintre Galati - Braila de ce nu ati intrebat ?? propus ???


  Dar de Autostrada Galati - Braila - Buzau - Ploiesti de ce nu ati vorbit ? de ce nu ati propus ?

  dar de autostrada Galati - Braila - Slobozia - Calarasi cu legatura la autostrada soarelui ? de ce nu ati propus ?


  doar asa aruncam o chestie minora ???

  si de ce doar drum expres Galati - Braila ???
  suntem Africa ?

  de ce nu Autostrada ??? ce nu meritam ???

  Raportează
 • postat de hkldotbnc Duminică, 11 Septembrie 2016 22:56 80.215.7.*** Link la comentariu
  0
  21

  Dar domnul dobre nu à fost déjà ministru prin guverne? De ce nu l-a interpelat pe temele astea pe premierul de atunci cu care dadea ochii in fiecare zi? Il interpeleaza pe asta care sta 4 luni prin scrisori publicate in ziare...pana una-alta pe dobre il cam cauta politia pe acasa sa ii faca un drum express pana in arest unde va putea face podul, ça e acuzat de lucruri cam grave, gen abuz in serviciu...

  Raportează
 • postat de Un galatean care numai crede in baliverne. Duminică, 11 Septembrie 2016 16:09 89.136.2.*** Link la comentariu
  0
  30

  Traiasca alegerile ,sa vina drumul de centura.

  Raportează
 • postat de Un galatean care numai crede in baliverne. Duminică, 11 Septembrie 2016 16:06 89.136.2.*** Link la comentariu
  4
  25

  Unde este tunelul vestitului si marelui PRIMAR STAN MARIUS poate spune cineva?Asa se va intampla aproape sigur si cu drumul de centura.Traiasca alegerile.

  Raportează
 • postat de Dobre si Brailita Duminică, 11 Septembrie 2016 14:28 109.201.152.*** Link la comentariu
  5
  44

  Dobre e penibil. Cata de-a grija are el pentru galateni. Asta nu a fost, nu este si nu va fi niciodata in stare sa munceasca pentru Galati. El ii trimite pe galateni in Braila ca apoi sa poata trece Dunarea in Tulcea, cand defapt Galatiul are "granita" cu Tulcea, Galatiul e vecin cu Tulcea, dar Dobre munceste si lupta pentru Brailita.

  (...)

  Raportează
 • postat de marius Duminică, 11 Septembrie 2016 13:44 109.166.139.*** Link la comentariu
  3
  45

  Pod, drum expres si centura ocolitoare. Aceleasi vesnice povesti de pacalit alegatorii inaite de fiecare alegeri. Ca bine mai zice antevorbitorul (sau antecomentatorul ☺) meu mai sus. Cum se mai trezesc unii politicieni din somn o data la patru ani.... Pana cum unde ati fost (dormit)? Sunteti penibili rau de tot. Voi nu sunteti oare constienti ca lumea a evoluat? Veniti cu aceleasi gogosi ca acum 10, 15 sau 20 de ani...

  Raportează
 • postat de Frankoe Duminică, 11 Septembrie 2016 12:13 109.166.135.*** Link la comentariu
  1
  36

  Alegerile astea....!!!!

  Raportează
 • postat de Ia campania electorala , neamuleee... Duminică, 11 Septembrie 2016 10:37 89.137.225.*** Link la comentariu
  2
  41

  ca asa se mai trezesc din somn , unii parlamentari .
  Uraaa...

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.