Marius Stan, consilier local fără comisie

Marius Stan, consilier local fără comisie
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Deşi a depus jurământul de consilier local şi a devenit membru cu drepturi depline al Legislativului Galaţiului, Marius Stan nu-şi va putea exercita pe deplin activitatea de ales local. Motivul? Dincolo de activitatea din şedinţele de plen – voturi, intervenţii, amendamente, cereri – cea mai complexă activitate a unui consilier local se desfăşoară în cadrul comisiilor de specialitate, unde avizează, sau nu, proiectele de hotărâre propuse de primarul Ionuţ Pucheanu, sau de alţi aleşi, iar fără aceste avize, proiectele cu pricina nu pot ajunge, spre dezbatere şi aprobare, în plen. Ei bine, Marius Stan este privat tocmai de această parte a activităţii de consilier local, şi asta deoarece încă nu s-a stabilit comisia în care va activa. Paradoxal, la şedinţa la care a depus jurământul, s-a votat un proiect de hotărâre privind modificarea organizării comisiilor de specialitate ale CL, dar modificarea nu îl viza pe Marius Stan, ci pe colegul său de partid, Giorgică Dima, care a devenit ales local la şedinţa precedentă, din 31 august. Dima a fost repartizat în Comisia de Buget-Finanţe, în locul consilierului pe care l-a înlocuit, Marian Alexandru, devenit director la Calorgal.

În mod normal, aleşii ar fi putut stabili, prin vot, şi comisia din care va face parte Stan, dar acest fapt nu s-a întâmplat. Motiv pentru care, Marius Stan, a luat cuvântul la finalul şedinţei, cerând explicaţii: „Poate îmi spuneţi şi mie din ce comisie fac parte… sau îmi aleg eu comisia”. „Conform Legii 215, grupul din care faceţi parte trebuie să ne înainteze o propunere pentru a ocupa un loc în comisia de specialitate. Ca să fiu mai pragmatic şi să scurtez procedura, ar fi trebuit ca dl Picu Roman să vă propună practic ultimul loc rămas neocupat din Comisia de Urbanism. Aşteptăm propunerea”, a răspuns preşedintele de şedinţă, viceprimarul PSD Sorin Enache. „Să înţeleg că şi dl Picu Roman a devenit şeful meu între timp, nu? E vreo hârtie scrisă în sensul acesta de la UNPR?”, a replicat Stan. „Sunteţi nou venit în acest grup şi… a fost nominalizat lider de grup şi este îndreptăţit să facă propuneri. Aşteptăm propunerea în scris şi cu siguranţă în următoarea şedinţă vom hotărî de comun acord”, a pus punct discuţiei Enache. Prin urmare, până la proxima şedinţă a CL, care poate fi luna viitoare, Stan va sta pe „banca de rezerve” a forului legislativ local, consilier fără comisie.        

Citit 3815 ori Ultima modificare Duminică, 18 Septembrie 2016 17:30

8 comentarii

 • postat de Cineva
  Marți, 20 Septembrie 2016 18:43
  109.166.129.***
  Teatru....exact cum ii place
  0
  5
  Raportează
 • postat de valll
  Marți, 20 Septembrie 2016 10:51
  109.102.131.***
  Cata neam-prostie! Chiar daca sunt rivalitati politice, ar fi normal sa fie civilizati. Dar se poarta ca pe maidan.
  Cum sa astepti corectitudine si progres de la astfel de oameni? Te deplang, Galati!
  2
  9
  Raportează
 • postat de Catavencu
  Marți, 20 Septembrie 2016 09:43
  213.73.185.***
  Nu conteaza ca nu are comisie, e si el acolo la ciolan? vine banutzu? ... da! Apai e bine, e chiar foarte bine. Sunt doua variante in cazul de fata pentru Stan: 1) e vesel ca nu are comisie si incaseaza salariul de bugetar gratis sau e suparat ca nu are suficient ciolan prin comisie :) .Eu propun sa i se dea comisia de fotbal pentru clubul sportiv Otelul Galati! Ca se pricepe.
  3
  9
  Raportează
 • postat de corleone
  Marți, 20 Septembrie 2016 07:28
  79.116.97.***
  Traseist , fripturist ,oportunist, blatist, scandalagiu etc ,etc..... Asta este marius stan, Ce a facut pt GALATI ? Mai mult a stricat decat a construit , investitori sau investitii 0 , concerte si studii de fezabilitate cu duiumul. Altceva ? Am uitat : niste parculete sub cerul liber(vezi cel din micro 19). P.S : Astept unlike-uri de la pro-STANI :)
  6
  10
  Raportează
 • postat de andrei
  Marți, 20 Septembrie 2016 05:58
  79.116.107.***
  Suferi de o spaima cumplita Stane, sa nu cumva sa ai un sef, orgoliu impins spre prostie crasa si nu numai in cazul acesta!
  3
  8
  Raportează
 • postat de amadeu
  Luni, 19 Septembrie 2016 18:20
  79.116.134.***
  La cat de orgolios e Stan....oare cum de se lasa injosit si umilit......?????....e doar o intrebare...........cred ca visul lui e sa ajunga parlamentar.....dar de asemenea specimenii nu cred ca mai e nevoie in politica , cu atat mai mult in parlament.....are o impresie foarte buna despre el.....acum este o stea apusa.....a fost un capitol in istoria galatiului.
  12
  14
  Raportează
 • postat de denis
  Luni, 19 Septembrie 2016 18:15
  5.13.242.***
  Politicieni de tot rasul.....incepand cu PSD ...
  8
  22
  Raportează
 • postat de Visarion Tepeneag
  Luni, 19 Septembrie 2016 17:10
  5.13.195.***
  Da parca nu vroia scaunul de consilier?
  Parca vroia doar dreptate!
  aaaa...e caldut scaunul... si osul de ros e plin de maduva.
  Si painica de la consiliu e calda. Si ce mai ungem noi pe painica...
  Ti-a venit mintea la cap Stanica? Daca erai baiat cuminte si cu gura mica dormeai linistit.
  Asa ai facut scandal si galagie ca sa ajungi de unde ai plecat.
  18
  15
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.