PASAJUL din centrul Galaţiului, PERICOL PUBLIC. Se împlineşte un an de când trebuia REABILITAT!

PASAJUL din centrul Galaţiului, PERICOL PUBLIC. Se împlineşte un an de când trebuia REABILITAT!

Foto ”Viața liberă”, Marius Negri
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
8 comentarii


La finele acestei luni se împlineşte un an de când reparaţia capitală a pasajului din centrul oraşului a fost amânată, e drept, pe termen nelimitat. Vă informam, la acea vreme, că proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul „Reparaţii capitale pasaj Dunărea” a fost retras de pe ordinea de zi, chiar de iniţiatorul lui, primarul, Marius Stan. Motivul? Documentele care ajunseseră pe masa aleşilor nu luaseră în calcul faptul că spaţiile comerciale din pasaj sunt proprietate privată.

Cel care a sesizat problema a fost viceprimarul PSD Florin Popa: „Noi efectuăm o lucrare de reparaţii capitale, de care vor beneficia şi ei. Pentru că refacem placajele la interior, refacem scările şi ei vor beneficia de un confort sporit, instalaţie electrică, izolaţii, deci e normal ca, în funcţie de suprafeţele pe care le deţin, să stabilim o cotă parte şi pentru ei, să participe alături de noi la aceste lucrări! Nici măcar nu am vorbit cu ei, dacă vor să participe sau nu!”.

„Constatăm, încă o dată, că suntem puşi în nişte situaţii aproape fără ieşire! Nu putem să facem reabilitarea pasajului! Poate că, fiind vorba de o lucrare de interes public, mergem pe expropriere şi basta!”, a spus primarul Marius Stan, retrăgând proiectul de pe ordinea de zi. Edilul a propus aprobarea lui într-o şedinţă de îndată. Care nu s-a mai întâmplat până azi!

Degradare continuă


Potrivit proiectului ce trebuia aprobat, „construcţia pasajului pietonal a fost executată de Trustul de Construcţii al judeţului Galaţi - Întreprinderea de Construcţii Galaţi - pe baza proiectelor elaborate de Institutul de Proiectare al judeţului Galaţi (arh. Chivu Octavian şi ing. Lepădatu Ilie) în anul 1970. Specialiştii precizau că pasajul este marcat de fisuri şi crăpături deschise în tavan, pardoseală, pe treptele scărilor de acces, plafonul desprins dând la iveală plasa metalică vizibilă şi ruginită, dalele ornamentale sunt sparte, şi că pereţii sunt mereu umezi şi chiar picură din cauza colmatării scurgerii la reţeaua de canalizare.

Între timp, situaţia lui s-a degradat şi mai mult. Iar lucrările care erau considerate necesare la acea vreme - refacerea scărilor, şi pereţilor, şi a interiorului, decopertarea străzii şi refacerea hidroizolaţiei pasajului - cu siguranţă s-au complicat. Şi n-ar fi de mirare ca valoarea totală a investiţiei, estimată la 1.469.332 de lei de la bugetul local, şi durata de realizare, de nouă luni, să presupună costuri şi timp suplimentar.

Rămâne de văzut, însă, când şi dacă reparaţia pasajului va mai ajunge pe masa aleşilor locali, primul pas pentru demararea lucrărilor.

Citit 6247 ori Ultima modificare Joi, 06 Octombrie 2016 00:28

8 comentarii

 • postat de gigio Miercuri, 05 Octombrie 2016 11:33 82.208.137.*** Link la comentariu
  1
  5

  Akbar trezeste-te , nu mai este Stan la Primarie !

  Raportează
 • postat de Marius Ionascu Miercuri, 05 Octombrie 2016 11:25 213.218.53.*** Link la comentariu
  0
  8

  bine ati venit in Cluj, Timisoara, Sibiu, Brasov, Constanta, Iasi ....


  si ... Galati ??? bleaahhhh ati vazut ce WC in centru orasului au ????


  cam asa spun cei care viziteaza orasele din Romania !


  PS: pana si Vaslui este mai ingrjit decat Galati.
  Nu credeti ? Vizitati si vedeti cu ochii vostri !

  Raportează
 • postat de denis Miercuri, 05 Octombrie 2016 10:22 194.105.20.*** Link la comentariu
  0
  9

  sa nu uitam de Florin Popa...."desteptul" ce a semnalat problema...iar frati lui din consiliu ce au taiat de la radacina ideea de a renova...
  Stati linistiti ca vine Primarul Ecosal....si face tot un mare rahat...

  Raportează
 • postat de valy Miercuri, 05 Octombrie 2016 10:18 193.231.148.*** Link la comentariu
  0
  4

  care e problema cum a daramat casele oamenilor sa faca o sosea nu puteau expropia 2 chioscuri sa repare pasajul ,sau sunt alte interese stanele?

  Raportează
 • postat de Akbar Miercuri, 05 Octombrie 2016 08:29 81.12.148.*** Link la comentariu
  6
  10

  Cand visezi investitii faraonice si te impiedici de 2 amarate de spatii comerciale pentru a reabilita un pasaj subteran, e bine sa te intorci de unde ai venit. Adica la minge.

  Raportează
 • postat de Toma N Miercuri, 05 Octombrie 2016 08:29 89.121.200.*** Link la comentariu
  0
  15

  Nu inteleg chestia asta cu proprietatea privata in pasajele subterane, nu e un contract de inchiriere acolo cum ar trebui?

  Raportează
 • postat de dragos Miercuri, 05 Octombrie 2016 08:13 5.2.209.*** Link la comentariu
  5
  10

  sa inchida accesul in pasaj atunci sa vezi ce rapid o sa fie interesati cei cu spatii sa ajute

  Raportează
 • postat de GALATEAN Miercuri, 05 Octombrie 2016 07:02 78.96.253.*** Link la comentariu
  1
  14

  Pai pasajul cu pricina nu apartine municipalitatii in totalitate?!

  Este un non sens, o prostie, mai ales ilegal, sa obligi un privat care plateste chirie la spatiile respective, in conditiile legii, si care nu poate fi parte privind proprietatea constructiei, sa-l obligi sa ia parte la reparatii!

  Asta este una din dovezi ca in administratia locala au fost si sunt indivizi care nu au nicio treaba cu problemele orasului, doar sa impiedice buna desfasurare a activitatilor primariei.
  Poate a avut si un motiv pur personal, mai stii!?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.