LICITAȚIE în prelungiri | Şase ofertanţi se bat pe REABILITAREA conductei de pe strada Cuza

LICITAȚIE în prelungiri | Şase ofertanţi se bat pe REABILITAREA conductei de pe strada Cuza
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Nu mai puţin de şase firme sau asocieri de companii sunt dornice să obţină contractul de lucrări pentru reabilitarea conductei de distribuţie apă potabilă de pe strada Alexandru Ioan Cuza. Valoarea estimată a investiţiei nu este foarte mare – 991.070 de lei, fără TVA, iar criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut. Pe 22 septembrie, Primăria a decis prelungirea perioadei de evaluare a ofertelor depuse, justificând numărul mare de ofertanţi şi analiza documentaţiilor ce alcătuiesc oferta tehnică în raport cu cerinţele din documentaţia de atribuire. Municipalitatea ar trebui să se grăbească, însă, pentru că strada Cuza aşteaptă finalizarea lucrărilor începute şi întrerupte de prea mult timp! În plus, noua licitaţie nu face decât să crească preţul pe care gălăţenii îl plătesc pentru ca această arteră din centrul oraşului să arate civilizat.

Lucrări sistate

După cum aţi mai putut citi în ziarul "Viaţa liberă", povestea lucrării a început în ianuarie 2014, când aleşii locali au votat documentaţia tehnico-economică pentru obiectivul "Reabilitare conductă apă strada Al.I.Cuza". Justificarea autorităţilor era aceea că străduţa, cu lungimea de 1.500 metri, are o reţea de apă veche de mai bine de 30 de ani, cu durata de funcţionare depăşită, care nu mai prezintă siguranţă în funcţionare nici tehnic, nici din punct de vedere al parametrilor fizico-chimici ai apei potabile. De asemenea, din cauza uzurii conductei de oţel şi a canalului tehnic nevizitabil, se produc avarii repetate. Valoarea totală a lucrării era stabilită la 941.880 de lei, de la bugetul local, iar durata de realizare era de 12 luni. Pe 12 mai anul trecut, Primăria a dat ordin de începere a lucrărilor de modernizare a străzii Cuza. Constructor era Romlotus Instalaţii SRL Galaţi, valoarea contractului fiind de 891.224 de lei (TVA inclus). Numai că, la finele lunii decembrie 2015, la solicitarea noastră, municipalitatea ne-a informat că pe strada Cuza s-a finalizat doar reabilitarea conductei pe o porţiune de 700 metri liniari. „Pe strada Cuza am oprit lucrările, pentru a permite accesul maşinilor de tonaj greu la sediul nou al Primăriei. După aceea se va moderniza şi strada Cuza”, susţineau autorităţile. Am mai aflat că firma executantă a renunţat la lucrare, iar pentru restul investiţiei urma să se organizeze o licitaţie.

În căutarea unui constructor

La finele lunii martie 2016, aleşii locali au aprobat modificarea şi completarea hotărârii din 2014, prin care stabiliseră angajarea sumei de 941.880 de lei pentru „Reabilitare conductă apă strada Al.I.Cuza”. „Lucrările au început în mai 2015 şi s-a executat înlocuirea conductei de apă pe lungimea de 705 metri liniari, din totalul de 1.350 metri liniari. Pe această lungime conducta a fost pusă în funcţiune cu branşamentele aferente. Pe parcursul execuţiei s-a constatat necesitatea lucrărilor suplimentare care constau în: protecţia conductei în zona strada Enescu - strada Labirint, completarea sistemului de hidranţi, refacerea căminelor de vane care s-au deteriorat şi refacerea stratului rutier şi pietonal pe zonele afectate de lucrări”, se arată în documentul votat. Valoarea investiţiei, conform noilor indicatorilor tehnico-economici aprobaţi, se ridică la 1.829.730 lei cu TVA de la bugetul local, adică aproape dublu faţă de cât fusese iniţial. Durata investiţiei este tot de 12 luni, incluzând refacerea carosabilului şi trotuarelor, reţeaua de apa, conducta de serviciu, branşamentele de apă rece şi hidranţii de incendiu. În cursa pentru contractul de lucrări s-au înscris: Asocierea SC Citadina 98 SA – Lemacons SRL, SC Gendav SRL, Asocierea SC Constructa Mecanique SRL – Obercons Comp SRL, SC Romsit Construct SRL, SC TAGCM Dunărea SA şi SC Servland SRL. Rămâne de văzut cine va câştiga!

Citit 2808 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Octombrie 2016 03:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.