Cum se poate face rost de BANI | Primăria Tecuci plănuieşte să vândă terenul de sub GARAJELE cetăţenilor

Cum se poate face rost de BANI | Primăria Tecuci plănuieşte să vândă terenul de sub GARAJELE cetăţenilor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Gălăţenii care au rămas, în mandatul trecut, fără garaje, precum şi cei care acum îşi simt construcţiile provizorii ameninţate de buldozere îi pot invidia se tecuceni. Acolo administraţia locală şi-a propus să vândă terenul de sub garaje, în caz că bugetul local va avea nevoie de bani în plus.

Mai exact, Primăria intenţionează să-i împroprietărească pe posesorii de garaje cu terenul de sub construcţie, pentru care, în acest moment, plătesc chirie. Este vorba de aproximativ 274 de garaje, construite în spatele blocurilor, dar gândite urbanistic astfel, nu cum s-a petrecut în Galaţi. Este vorba doar de garajele situate în zone care nu vor suferi transformări în ceea ce priveşte modernizarea sau reabilitarea urbană.

Administraţia locală consideră că respectivele garaje sunt asamblate foarte bine, construite foarte bine, se încadrează urbanistic şi are în plan să vândă terenul pe care sunt ele aflate pentru a face rost de bani pentru studiile de fezabilitate şi proiectarea necesară marilor investiţii. Vânzarea se va face la un preţ pe metru pătrat, stabilit de Consiliul Local.

Tot pentru a aduce venituri la bugetul local, Primăria Tecuci are în vedere să închirieze spaţiile de parcare din faţa blocurilor pentru autoturisme, să taxeze parcările din zona pieţei şi parcările din zona parcului central al oraşului.

Citit 3928 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Octombrie 2016 00:50

3 comentarii

 • postat de florin
  Miercuri, 12 Octombrie 2016 08:37
  5.13.198.***
  Tiganie cum numai la Tecuci se poate intampla. Trebuie daramate toate garajele, sistematizata zona, asfaltata, numerotata apoi inchiriata cetatenilor. In acest fel s-ar lua mult mai multi bani iar primaria ar avea venituri in fiecare an. Asa va lua cativa lei pe care ii va cheltui intr-o saptamana pe o lucrare de doi lei iar garajele vor fi pline de multe alte chestii in afara de masini.
  5
  3
  Raportează
 • postat de tecuceanu
  Miercuri, 12 Octombrie 2016 08:24
  109.103.134.***
  Gandire de molusca asta cu vanzarea terenului de sub garaj catre posesorii de garaje. Sa vezi ce viloaie vor rasari in locul garajelor...
  5
  2
  Raportează
 • postat de IC
  Miercuri, 12 Octombrie 2016 06:27
  5.13.128.***
  Daca Primaria Tecuci nu mai are nevoie de terenurile respective sa le dea inapoi fostilor propietari sau urmasilor acestora ( la fel si la Galati sau oricare alta localitate ,) sigur terenurile respective au fost confiscate de comunisti . De ce banii, obtinuti din valorificare ,nu sunt dati propietarilor indreptatiti ,acestia find lasati sa astepe pana "la sfantul asteapta" banii de la ANRP .Aceiasi intrebare si pentru terenurile aferente societatilor de stat , blocurilor de locuinte etc ,de ce la vanzare nu au fost ,mai intai ,despagubiti propietarii terenurilor respective ? Dumnezeule , ce stat stramb avem.......
  3
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.