BANI de la Consiliul Judeţean Galați pentru comunele CALAMITATE | Sinistraţii din mai multe comune primesc ajutoare
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

BANI de la Consiliul Judeţean Galați pentru comunele CALAMITATE | Sinistraţii din mai multe comune primesc ajutoare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Comunele Pechea, Slobozia Conachi, Costache Negri şi Cuza Vodă, grav afectate de inundaţiile de săptămâna trecută, care au distrus casele şi gospodăriile a sute de persoane, primesc sprijin financiar în valoare de 770.300 de lei de la Consiliul Judeţean (CJ). Cei mai mulţi bani, în sumă de 620.300 de lei, alocaţi ieri în şedinţă extraordinară de către aleşi, vor fi cheltuiţi de autorităţile din cele patru comune pentru achiziţionarea de saltele, pături, calorifere, hrană şi nu numai pentru sinistraţi. Cel mai mare sprijin financiar a fost acordat pentru Pechea, în valoare de 200.100 de lei, în condiţiile în care comuna a fost şi cel mai grav afectată de potop.

Autorităţile din comuna Cuza Vodă vor primi 197.200 de lei, la Slobozia Conachi vor ajunge 184.400 de lei, iar la Costache Negri – 38.600 de lei. „Sumele acestea au fost repartizate către comunele respective pentru că acolo au fost afectate grav case, persoane. Au ca destinaţie cumpărarea de saltele, pături, calorifere - întrucât mulţi dintre ei au rămas şi fără sobe şi nu au cu ce să se încălzească, pentru hrană. Alocaţia de hrană este de 10 lei pe zi de persoană. Primăriile pot face o convenţie cu armata pentru dislocarea unei bucătării mobile şi, în schimbul hranei calde, să le dea banii celor de la Armată. În momentul în care se face hrană la cazan, costurile sunt mult mai mici. Sau primăriile pot să cumpere produse şi să le dea direct oamenilor. Este alegerea lor”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ.

Pe lângă cei peste 620.000 de lei, aleşii judeţeni au mai alocat 150.000 de lei pentru a transporta 32 de locuinţe modulare în comunele Pechea (24) şi Cuza Vodă (8), unde vor fi cazaţi sinistraţi. „În afară de macarale pentru a le încărca şi de transportul lor, este nevoie de pietriş. Trebuie să cumpărăm balast, pentru a forma un „pat”, astfel încât modulele să nu fie amplasate direct în noroi, ci pe pietriş. Consiliul Judeţean va încheia contract astăzi (vineri n.r.) cu o firmă”, a precizat şeful instituţiei.

Potrivit lui Costel Fotea, modulele vor fi transportate în cele două comune începând de luni.

Citit 2238 ori Ultima modificare Vineri, 21 Octombrie 2016 19:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.