Încă o documentaţie | De ce n-au început încă lucrările la drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră

Încă o documentaţie | De ce n-au început încă lucrările la drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Deşi lucrările pentru amenajarea arterei de legătură între bulevardul Dunărea şi bulevardul Marii Uniri, prin curtea Poliţiei de Frontieră, dar şi măsurile pe care Guvernul ni le-a impus atunci când ne-a oferit terenul necesar pentru acest drum sunt adjudecate încă din primăvara acestui an, investiţia tot nu a demarat. Motivul? Este nevoie de o expertiză tehnică şi de un studiu de evaluare a impactului la zgomot şi vibraţii pentru clădirile ce aparţin Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră. După cum am aflat de la Biroul de presă al Primăriei, documentele respective sunt necesare pentru eliberarea autorizaţiei de construire, fără de care investiţia nu poate demara.

Aşa că se caută acum un elaborator pentru documentaţia necesară, documentaţie pentru care Primăria este dispusă să plătească 19.000 de lei fără TVA.

Reamintim că, pentru amenajarea noii artere rutiere Primăria va plăti firmei Lemacons SRL, care a câştigat licitaţie, 2.823.366 de lei. Alţi 375.000 de lei vor fi plătiţi de către municipalitate firmei Servland SRL, pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor pe care Guvernul României le-a impus prin HG 434/2015, prin care ne-a oferit terenul ce va fi traversat de artera de legătură. Misiunea firmei Servland este să realizeze o construcţie cu destinaţia "Punct control acces" şi să se ocupe de sistematizarea completă a noii zone de intrare în sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră.

Citit 3082 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Octombrie 2016 23:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.