UPDATE | Contestaţiile împotriva USR au fost RESPINSE

UPDATE | Contestaţiile împotriva USR au fost RESPINSE
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

UPDATE, luni, 31 octombrie: Tribunalul Galaţi a respins, duminică şi luni, ambele contestaţii formulate împotriva deciziei Biroului Electoral de Circumscripţie (BEC) Galaţi privind admiterea candidaturilor propuse de USR pentru alegerile parlamentare.


UPDATE, duminică, 30 octombrie, ora 10,00. Cine vrea să scoată USR din „joc”? Partidul lui Nicușor Dan și Clotilde Armand, contestat și la Galați

Şi Partidul Ecologist Român a contestat decizia Biroului Electoral de Circumscripţie (BEC) Galaţi care vizează admiterea candidaturilor USR pentru alegerile parlamentare. Contestaţia ecologiştilor, care va fi soluţionată mâine de Tribunalul Galaţi, se referă tot la sigla partidului Uniunea Salvaţi România. Eugen Stamate, preşedintele PER Galaţi, ne-a declarat că ecologiştii au formulat acest tip de contestaţie în toate judeţele, iar hotărârea a fost luată de conducerea centrală a partidului.


Valul de contestații împotriva USR a ajuns și la Galați. La nici 24 de ore după ce Biroul Electoral de Circumscripție (BEC) Galați a hotărât să admită listele de candidați ale USR pentru alegerile parlamentare, un contestatar a cerut anularea deciziei BEC, pe motiv că partidul nu are voie să-și folosească sigla la scrutinul din 11 decembrie, iar aceasta ar fi inscripționată pe formularele cu semnăturile de susținere din partea alegătorilor (deja acceptate de Biroul Electoral Central). Contestația, înregistrată astăzi la BEC, a fost înaintată, după-amiază, Tribunalului Galați pentru soluționare.

În urmă cu două zile, Nicușor Dan, liderul USR la nivel național, declara, citat de Agerpres: "Avem informații de la colegii noștri din țară că pe listele de candidaturi pe care le depunem în toate cele 42 de județe vom avea în fiecare județ mai multe contestații, din nou din partea PSD. Toate aceste fapte denotă o tentativă deliberată de a bloca un partid — USR — pentru participarea la alegeri (...) ", a precizat, într-o conferință de presă, liderul USR.

Citit 6447 ori Ultima modificare Luni, 31 Octombrie 2016 17:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.