PSD şi UNPR pregătesc EXCLUDEREA lui STAN din Consiliul Local | Războiul nu s-a încheiat

PSD şi UNPR pregătesc EXCLUDEREA lui STAN din Consiliul Local | Războiul nu s-a încheiat
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Social-democraţii şi UNPR-iştii pregătesc din nou excluderea fostului primar Marius Stan din Consiliul Local, iar de data aceasta reprezentanţii celor două partide sunt convinşi că vor avea câştig de cauză, după ce fostul edil, care candidează pentru Senat din partea PMP, a declarat, pe propria răspundere, în documentele depuse la Biroul Electoral, că are calitatea de membru al Partidului Mişcarea Populară. Ceea ce ar duce la pierderea mandatului de consilier local, întrucât calitatea de membru al PMP ar anula-o automat pe cea de membru al UNPR (pe lista căruia a candidat pentru Consiliul Local), în condiţiile în care fuziunea prin absorbţie dintre UNPR şi PMP nu s-a definitivat în instanţă. Aşa cum v-am informat săptămâna trecută, PSD a contestat la Tribunal decizia Biroului Electoral de admitere a candidaturilor PMP pentru parlamentare, iar duminică acţiunea acestora a fost respinsă de instanţă. Miza, aşa cum am mai spus, nu este însă candidatura lui Stan la parlamentare, ci excluderea acestuia din Consiliul Local. PSD încearcă astfel să obţină confirmarea Biroului Electoral că Marius Stan a declarat, în documentele înregistrate la BEC, că are calitatea de membru PMP. Motiv pentru care a făcut apel la instanţa superioară, adică la Curtea de Apel Galaţi. „Nu dorim excluderea unuia sau altuia. Noi dorim să intrăm într-o stare de normalitate şi să se aplice legea”, ne-a declarat Costel Fotea, preşedintele executiv al PSD, întrebat despre acţiunea în instanţă a partidului.

„PSD are un of, îi deranjez”, ne-a spus fostul primar Marius Stan, care a precizat: „Penibilă acţiunea lor, ca tot ce au făcut până acum şi cu invalidarea mandatelor mele din Consiliile Judeţean şi Local. Mă bucur să constat că îi deranjez şi le promit că o voi face în continuare. Sunt conştient care este miza”, ne-a declarat fostul edil.

Primul semnal a fost dat de UNPR

La recenta şedinţă a Consiliului Local, de la care Marius Stan a lipsit, viceprimarul UNPR Picu Apostol Roman a ţinut să atragă atenţia asupra mandatului acestuia: „Grupul UNPR are un coleg care şi-a depus candidatura pentru funcţia de senator la un alt partid. Conform legii, înscrierea la un alt partid constituie de drept demisie din partidul al cărui membru a fost ulterior. Legea aleşilor locali spune: calitatea de consilier local încetează de drept prin pierderea calităţii de membru al partidului politic pe a cărei listă a fost ales. În termen de 30 de zile de la data sesizării partidului politic pe a cărui listă consilierul local a fost ales, prefectul constată prin ordin încetarea mandatului consilierului local şi declară vacant locul lui în Consiliul Local. Domnule prefect, vreau să luaţi act de ceea ce am spus până se va primi o hârtie scrisă de la partid”, a spus Picu Roman. „Domnule consilier, Prefectura lucrează pe documente!”, i-a replicat sec prefectul Gabriel Panaitescu.

Lista completă a aspiranţilor la alegerile parlamentare | Independenţii şi membrii de partid care vă vor votul - CLICK AICI PENTRU DETALII

Citit 4206 ori Ultima modificare Luni, 31 Octombrie 2016 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.