Aleşii locali, CONVOCAȚI în şedinţă ordinară | Facilităţi pentru cetăţeni şi premii pentru performanţă

Aleşii locali, CONVOCAȚI în şedinţă ordinară | Facilităţi pentru cetăţeni şi premii pentru performanţă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Aleşii locali sunt convocaţi joi, 24 noiembrie, în şedinţă ordinară, pentru a decide cine merită să primească una dintre cele mai importante distincţii acordate în semn de recunoaştere a valorii – Premiul municipiului Galaţi. Este vorba despre elevi, profesori şi studenţi care au obţinut performanţe deosebite la învăţătură, despre sportivi şi antrenori cu rezultate remarcabile în acest an, despre societăţi comerciale de succes şi despre personalităţi culturale şi nu numai. În plus, aleşii vor hotărî premierea elevilor din învăţământul preuniversitar care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele internaţionale, precum şi a profesorilor coordonatori, pentru anul şcolar 2015-2016.

Surprinzător, pe ordinea de zi a întrunirii, care numără nu mai puţin de 40 de proiecte de hotărâre, nu se află şi acordarea titlurilor de Cetăţean de Onoare al municipiului Galaţi, dar nu este exclus ca nominalizările să fie introduse suplimentar pe agenda consilierilor, prilej pentru noi discuţii şi controverse politice. Şi pentru că tot am amintit de discuţii şi controverse, pe ordinea de zi se regăseşte proiectul care a stârnit dispute la recenta şedinţă, rămânând neaprobat – trecerea unui teren de 95.000 mp în administrarea Consiliului Judeţean, în vederea construirii Staţiei de tratare mecano-biologică cu recuperare de energie.

Tot aleşii sunt chemaţi să adopte procedura de scutire de la plata majorărilor de întârziere aferente obligaţiilor bugetare constând în impozite şi taxe locale, datorate bugetului local de către persoanele fizice de pe raza administrativ – teritorială a municipiului Galaţi.

Citit 1449 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Noiembrie 2016 19:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.