Ce lucrări se execută pe faleza Dunării

Ce lucrări se execută pe faleza Dunării
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Pe Faleza Dunării, în zona ravenei apărute pe versant în zona „Nic Nic”, au început lucrările de punere în siguranţă a terenului. În primă fază, intervine SC Apă Canal, pentru redimensionarea gurilor de scurgere, măsură necesară pentru a preîntâmpina apariţia, pe viitor, a altor ravene. După intervenţia angajaţilor societăţii de alimentare cu apă şi canalizare, vor fi demarate lucrările efective de excavare, terasament şi taluzare pe faleza Dunării. Potrivit informaţiilor noastre, lucrarea - proiectarea, care va dura 15 zile, şi execuţia, care va necesita 30 de zile - va fi realizată de asocierea firmelor ATU Consulting şi Rovis Lider SRL. Din păcate, ravena apărută pe versantul care leagă faleza superioară de cea inferioară nu este singurul accident de teren, pentru că mai există o problemă şi în zona curbei de la Trecere Bac de pe faleză.

Potrivit caietului de sarcini impus de Primărie, în ambele zone se va reface umplutura de pământ a taluzului afectat, se va reface trotuarul în zona cu probleme şi se vor lua măsuri de dirijare a apelor pluviale şi aducerea străzii la starea iniţială.

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a inspectat ieri intervenţia executată de Apă Canal şi a declarat, pe pagina oficială de Facebook: "Pe viitor, atragerea de fonduri europene, pentru un proiect amplu care să vizeze întreaga suprafaţă a falezei, reprezintă o prioritate pentru mine!".        

Citit 3570 ori Ultima modificare Joi, 24 Noiembrie 2016 17:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.