Decizie a aleşilor locali | Olimpicii internaţionali şi profesorii lor vor fi premiaţi

Decizie a aleşilor locali | Olimpicii internaţionali şi profesorii lor vor fi premiaţi
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Elevii care au obţinut performanţe extraordinare la olimpiadele internaţionale organizate de către Ministerul Educaţiei Naţionale în anul şcolar 2015-2016 şi profesorii care i-au îndrumat vor fi răsplătiţi cu premii în bani. La propunerea primarului Ionuţ Pucheanu, aleşii au votat, joi seara, sumele cu care vor fi recompensaţi: 6.000 de lei pentru medalia de aur sau premiul I, 3.900 de lei pentru medalia de argint sau premiul II, 3.300 de lei pentru medalie de bronz sau premiul III şi câte 2.400 de lei pentru premiul special sau menţiune.

Conform deciziei, elevii care au obţinut performanţe la olimpiade diferite vor primi un premiu în bani pentru fiecare performanţǎ în parte, în vreme ce profesorii care i-au îndrumat vor avea parte doar de un singur premiu, egal cu valoarea premiului primit de către elevul care a obţinut cea mai bunǎ performanţǎ.

Cine sunt performerii

Conform tabelului nominal votat, cu performerii care vor fi premiaţi, primul pe listă este Robert Cristian Râclea, fost elev la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” Galaţi, medaliat cu aur la Olimpiada Internaţională de Chimie - iulie 2016. Acesta va primi 6.000 de lei, cu o sumă identică urmând să fie premiată şi profesoara îndrumătoare, Lidia Liliana Mînză.

Ioana Bouroş, fostă elevă la Colegiul Naţional „Costache Negri” din Galaţi, va fi premiată cu suma de 3.900 de lei, pentru medalia de argint de la Olimpiada Internaţională de Lingvistică - iulie 2016, la fel şi profesoara ei, Cristina Ciobanu.

Iulia Armencea, elevă la Colegiul Naţional „Costache Negri”, va fi recompensată tot cu un premiu de 3.900 de lei, pentru medalia de argint la Olimpiada Balcanică de Geografie - iunie 2016. Acelaşi premiu îi va fi decernat profesoarei sale coordonatoare, Gina Burghiu.

Diana Andreea Vizitiu, elevă la Şcoala Gimnazială "Miron Costin", va primi tot 3.900 de lei, pentru premiul II la Olimpiada Internaţională a Elenismului - septembrie 2016. La fel va fi răsplătită şi profesoara ei, Corina Scorţeanu.

Câte 2.400 de lei vor primi Ioana Gheorghe, elevă la Colegiul Naţional „Costache Negri”, câştigătoarea premiului special la Olimpiada Internaţională "Lectura ca abilitate de viaţă" - septembrie 2016, şi profesoara ei, Valentina Braşoveanu.

În total, de la bugetul local premiile acordate olimpicilor internaţionali şi profesorilor acestora se ridică la 40.200 de lei.

Foto: Arhiva VL - Robert Râclea, premiat şi anul trecut pentru performanţă internaţională

Citit 3179 ori Ultima modificare Vineri, 25 Noiembrie 2016 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.