SCANDALUL din PNL ia amploare | Senatorul Ichim îi cere lui Dobre să DEMISIONEZE

SCANDALUL din PNL ia amploare | Senatorul Ichim îi cere lui Dobre să DEMISIONEZE
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

După rezultatul dezastruos de la alegerile parlamentare, senatorul Paul Ichim îi cere deputatului Victor Paul Dobre să-şi depună demisia din funcţia de preşedinte al filialei gălăţene. „De când este Partidul Naţional Liberal, formaţiunea noastră nu a scos un scor aşa de prost. Toate meritele sunt ale preşedintelui actual (deputatul Victor Paul Dobre - n.r.), ale domnului Ciumacenco şi ale domnului Stângă, tripleta care a dus partidul la asemenea rezultate. I-am cerut demisia şi înainte, în şedinţă. Să fie om de onoare! La ceilalţi doi nu aştept să fie oameni de onoare, că nu-i cazul. Dar e cazul să-şi dea demisia”, a declarat senatorul Paul Ichim, într-o intervenţie la postul local de televiziune Realitatea TV.

Parlamentarul a amintit că, într-o şedinţă a partidului, care a avut loc în urmă cu doar câteva luni, preşedintele PNL Galaţi a afirmat că îşi va depune mandatul în cazul în care partidul pe care îl conduce va avea rezultate slabe la alegerile parlamentare, fapt consemnat într-un proces-verbal. Discuţiile au avut loc în contextul disputelor interne generate de candidaţii desemnaţi de PNL pentru Senat şi Camera Deputaţilor. „A fost o întrebare şi a fost, sper eu, consemnată în procesul-verbal. Personal l-am întrebat pe Dobre: «Domnule, în momentul în care iese rezultatul prost - şi, i-am spus-o, ai să ai un rezultat prost în versiunea în care ai plecat să-ţi structurezi conducerea, pe tăcute, voi trei, adică Ciumacenco, Dobre şi cu Stângă - vă rog să spuneţi ce faceţi». «Îmi asum». «Vă rog să spuneţi concret, ce-i aia cu asumatul, fiţi mai explicit». «Îmi asum toată răspunderea până la capăt». «Adică cum până la capăt, demisia, da?» «Da». Aţi văzut şi dvs. până la ora asta toate demisiile lui Dobre, Ciumacenco şi Stângă pe masă”, a afirmat, ironic, Paul Ichim.

Încă din noaptea de 11 spre 12 decembrie, când „Viaţa liberă” anunţa rezultatele obţinute de partide, conform numărătorii paralele a formaţiunilor politice, în mediul online s-a declanşat un nou val de critici la adresa deputatului Victor Paul Dobre, despre care liberali cu state vechi reiterau că se impune să-şi depună mandatul. Criticile au continuat, după ce reprezentanţi ai partidului la nivel naţional au declarat că liderii de filiale care au obţinut un rezultat sub scorul naţional al partidului ar trebui să demisioneze. Printre cei vizaţi se numără şi Victor Paul Dobre.

Deputatul nu a putut fi contactat pentru a-şi expune un punct de vedere. Totuşi, în urmă cu doar câteva zile, preşedintele PNL ne declara că „dacă este nevoie, ne asumăm (rezultatele alegerilor - n.r.) cu toţii, împreună cu preşedinta (Alina Gorghiu - n.r.)”. Cu toate acestea, Victor Paul Dobre a lăsat să se înţeleagă că, în cazul în care PNL Galaţi va obţine trei mandate de parlamentar după redistribuire, aceasta ar fi o performanţă pe care nu mulţi lideri de filiale vor reuşi să o atingă.

Citit 2966 ori Ultima modificare Joi, 15 Decembrie 2016 01:31

11 comentarii

 • postat de sima
  Joi, 15 Decembrie 2016 19:06
  89.137.139.***
  Liberalii si boierii au tras in tarani si i-au omorat in 1907. Au murit 11.000 de tarani! Socialismul si distributismul sunt cele mai bune forme de guvernare!
  3
  3
  Raportează
 • postat de Diana72
  Joi, 15 Decembrie 2016 11:21
  81.12.149.***
  Domnul Paul DOBRE trebuia să-şi dea DEMISIA mai demult.. sau măcar să facă un pas înapoi şi să lese pe cei mai abili şi cu zvâc în faţă. Cunosc atâtea persoane decente şi profesioniste din PNL la Galaţi care ar merita acest lucru. De ce oare trebuie să fie atribuite posturile doar după "mălai"?
  Prostia şi lăcomia îl va face pe Dobre să ajungă un RATAT dacă nu are onoare!
  Dacă filiala Galaţi a PNL îl avea în faţă pe ICHIM acum, scorul partidului era cu 10% mai mare, indiferent ce spun unii că nu ar fi avut experienţa lui Dobre (vezi nr. de interpelări sau propuneri legislative). Şi asta pentru că în ultima perioadă Ichim era "pe val" şi avea karismă. Dar aceste lucruri o spuneau şi presa sau sondajele de OPINIE LOCALE, lucruri pe care Dobre n-a vrut să le ia în considerare.. probabil din ORGOLIU.
  3
  10
  Raportează
 • postat de Gigi
  Joi, 15 Decembrie 2016 11:05
  93.122.249.***
  Cine e acest Ichim? Hai sa fim serioși dacă vroia partidul trebuia sa stea sa lupte alături de liberali nu sa stea pe margine sa mănânce semințe ! Mai lasă-ne Domnule Ichim!
  19
  4
  Raportează
 • postat de Ciprian
  Joi, 15 Decembrie 2016 10:51
  5.13.233.***
  Probleme de memorie:

  E adevărat că e un rezultat rușinos, dar nu e nici pe departe cel mai prost din istoria PNL Galați. Mă miră problemele de memorie ale dr. Ichim: la alegerile europarlamentare din urmă cu doi ani, PNL Galați a obținut în municipiu, unde Ichim era președinte, locul IV, sub candidatul independent Mircea Diaconu și sub PMP!

  Să dăm cuvântul presei vremii: ”În timp ce Mircea Diaconu a obținut 7.787 de voturi și un scor de 12,21%, PNL nu a reușit să strângă pe municipiu decât 5.667 de voturi, ceea ce înseamnă 8,89%. Mai mult, PNL a fost întrecut la Galați chiar și de PMP, partid înființat în urmă cu doar un an, dar care a reușit să obțină simpatia a 6.024 de alegători care au votat acest partid, formațiunea obținând 9,44!”

  Nu-mi aduc aminte ca dr. Ichim să-și fi dat atunci demisia...

  Poate uită dr. Ichim de rezultatul scos la alegerile parlamentare din 2008, când în cursa pentru Senat, în colegiul său s-a clasat pe locul al treilea, cu 6.400 de voturi, după Bacalbașa PSD (19.000 de voturi) și Iulian Aramă PD-L (14.400 de voturi). A prins fotoliul de senator doar pentru că a avut noroc la loteria redistribuirii mandatelor.

  Din păcate, cele mai proaste rezultate le-a avut PNL-ul atunci când la conducerea lui a fost dr. Ichim, autointitulat ”cel mai activ dintre parlamentarii gălățeni”. Atât de ”activ” că senatorul Eugen Durbacă are în acest mandat mai multe întrebări în plen decât el (78 Durbacă față de 68 Ichim) și mai multe interpelări adresate primului ministru (10 Durbacă față de 4 - Ichim).

  Iar dacă îl compărăm pe ”cel mai activ parlamentar gălățean” cu colegul său, Victor Paul Dobre, lucrurile stau mult mai rău: 220 luări de cuvânt - Dobre și doar 109 - Ichim; 54 propuneri legislative și 10 legi adoptate - Dobre față de 51/7 - Ichim.

  Lucrurile trebuie să se schimbe în PNL, dar ultimul care ar avea dreptul să vorbească este taman dr. Ichim. Ce a făcut pentru Galați în cei 8 ani cât a fost parlamentar?
  11
  4
  Raportează
 • postat de Un liberal ratacit
  Joi, 15 Decembrie 2016 10:41
  82.79.114.***
  Scorul slab al PNL Galați este clar cauzat de calitatea candidatilor propuși. Mai trebuia să fie și Mircea Toader și era tacâmul complet. Deși sunt un susținător al liberalilor, nu am putut vota lista propusă de dl.Dobre, pentru care singurul criteriu de competența este contribuția financiară, indiferent de valoarea ca om (vezi numirile în funcțiile de conducere la instituțiile de stat).
  1
  18
  Raportează
 • postat de Alicante
  Joi, 15 Decembrie 2016 09:25
  79.116.102.***
  Da, da, da, e adevarat,
  Nea Dobre trebuie suntat!
  1
  12
  Raportează
 • postat de Mihai Popa
  Joi, 15 Decembrie 2016 09:07
  5.13.134.***
  Fiind la Bucuresti, la priveghiul fostei conduceri PNL, conducatorii PNL Galati si-au scris si ei demisiile, le-au pus intr-o sticla si au aruncat-o in Dambovita. In 20-25 zile sticla va ajunge pe Dunare, la Galati. De Boboteaza, galatenii care vor scoate crucea din apa au ocazia sa pescuiasca si sticla cu pricina. Va fi o bucurie dubla pentru tot poporul care va incheia astfel doliul national!
  1
  10
  Raportează
 • postat de omul.muncii
  Joi, 15 Decembrie 2016 08:23
  82.208.137.***
  Domnu Ichim aveti mare grija ca caaa ii pierdeti,se vor duce ce la psd, asa pot reface usl. La multi ani galatenii in frunte cu cei pe care ia-ti votat
  0
  9
  Raportează
 • postat de vechi liberal
  Joi, 15 Decembrie 2016 07:39
  109.102.131.***
  Daca demisioneaza din functe, ii doare ... undeva. Ce conteaza ca au dus PNL de rapa? Raman depuati, cu toate avantajele de rigoare, basca ifosele.
  In mod normal, ca pedeapsa, trebuie sa demisioneze si din parlament, sa vina urmatorii de pe liste.
  Practica prin care cei care conduc organizatiile se instaleaza in fruntea listelor si nu se mai straduiesc suficient, fiindca locurile lor sunt oricum asigurate, e josnica si trebuie descurajata. Daca rezultatele sunt slabe, demisioneaza frate si de pe lista! Asta inseamna ca platesti.
  Daca ma gandesc bine, de zeci de ani de cad conduce organizatia judeteana PNL, Dobre a dus o politica foarte egoista, in primul rand pentru sine. In rest, potopul. Liberalii pur sange au fost inlocuiti cu smecheri traseisti si arivisti gen acest Ciumacenco, care a aparut in PNL dupa un traseu intortochiat. In judet, e dezastru.
  Doar demisia celor trei din parlament ar fi dreapta si i-ar durea. Acelasi lucru, in toata tara, fiindca e inadmisibil ca PNL sa decada in asemenea hal.
  1
  11
  Raportează
 • postat de Teps
  Joi, 15 Decembrie 2016 05:18
  5.13.139.***
  O sa si dea demisia Dobre cand o sa aiba varsta lui Durbaca
  2
  11
  Raportează
 • postat de Observator impartial
  Joi, 15 Decembrie 2016 03:37
  89.136.231.***
  Sa fim corecti, sa judecam drept chiar daca stam stramb, cu cotul pe masa sau pe birou. Cei care au exclus PNL-ul din optiunea de vot nu l-au avut in vedere pe V.P. Dobre nici o clipa. I-au avut in vedere pe Alina Gorghiu, pe D. Ciolos cu toata echipa lui de incompetenti, demisionati, demisionari, gafeori (unii dintre ei si nesimtiti), pe presedintele care voia guvernul lui cu aceiasi incompetenti dirijati si cocolositi de Ciolos si, nu in ultimul rand, au avut in vedere pericolul de-al avea premier pe Basescu. Caci Basescu, daca depindea de el formarea majoritatii dreptei, calca si pe cadavre, calca si pe Ciolos, calca si pe presedintele tarii si devenea el premier. Ceea ce face acum Dragnea pentru a deveni premier devenea un joc nevinovat fata de ceea ce ar fi facut Basescu.
  Nu trebuie sa se uite ca, tot sub conducerea lui Dobre, a crescut PNL-ul la Galati dar in PNL nu erau pedelistii si basistii, nu erau Gorghiu si Blaga in fruntea partidului, nu era perspectiva unui guvern nepopular format din bostani si nesimtiti.
  Tot respectul pentru dvs., domnule Paul Ichim, dar din interior nu aveti cum sa vedeti corect cauzele care au determinat caderea PNL-ului. Lasati pe cei din afara sau apelati la specialisti pentru a descoperi cauzele reale ale acestei caderi si masurile care trebuie luate pentru redresarea partidului. Altfel s-ar putea ca PNL-ul sa piarda si ceea ce i-a mai ramas.
  10
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.