SCANDALUL din PNL ia amploare | Senatorul Ichim îi cere lui Dobre să DEMISIONEZE

SCANDALUL din PNL ia amploare | Senatorul Ichim îi cere lui Dobre să DEMISIONEZE
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

După rezultatul dezastruos de la alegerile parlamentare, senatorul Paul Ichim îi cere deputatului Victor Paul Dobre să-şi depună demisia din funcţia de preşedinte al filialei gălăţene. „De când este Partidul Naţional Liberal, formaţiunea noastră nu a scos un scor aşa de prost. Toate meritele sunt ale preşedintelui actual (deputatul Victor Paul Dobre - n.r.), ale domnului Ciumacenco şi ale domnului Stângă, tripleta care a dus partidul la asemenea rezultate. I-am cerut demisia şi înainte, în şedinţă. Să fie om de onoare! La ceilalţi doi nu aştept să fie oameni de onoare, că nu-i cazul. Dar e cazul să-şi dea demisia”, a declarat senatorul Paul Ichim, într-o intervenţie la postul local de televiziune Realitatea TV.

Parlamentarul a amintit că, într-o şedinţă a partidului, care a avut loc în urmă cu doar câteva luni, preşedintele PNL Galaţi a afirmat că îşi va depune mandatul în cazul în care partidul pe care îl conduce va avea rezultate slabe la alegerile parlamentare, fapt consemnat într-un proces-verbal. Discuţiile au avut loc în contextul disputelor interne generate de candidaţii desemnaţi de PNL pentru Senat şi Camera Deputaţilor. „A fost o întrebare şi a fost, sper eu, consemnată în procesul-verbal. Personal l-am întrebat pe Dobre: «Domnule, în momentul în care iese rezultatul prost - şi, i-am spus-o, ai să ai un rezultat prost în versiunea în care ai plecat să-ţi structurezi conducerea, pe tăcute, voi trei, adică Ciumacenco, Dobre şi cu Stângă - vă rog să spuneţi ce faceţi». «Îmi asum». «Vă rog să spuneţi concret, ce-i aia cu asumatul, fiţi mai explicit». «Îmi asum toată răspunderea până la capăt». «Adică cum până la capăt, demisia, da?» «Da». Aţi văzut şi dvs. până la ora asta toate demisiile lui Dobre, Ciumacenco şi Stângă pe masă”, a afirmat, ironic, Paul Ichim.

Încă din noaptea de 11 spre 12 decembrie, când „Viaţa liberă” anunţa rezultatele obţinute de partide, conform numărătorii paralele a formaţiunilor politice, în mediul online s-a declanşat un nou val de critici la adresa deputatului Victor Paul Dobre, despre care liberali cu state vechi reiterau că se impune să-şi depună mandatul. Criticile au continuat, după ce reprezentanţi ai partidului la nivel naţional au declarat că liderii de filiale care au obţinut un rezultat sub scorul naţional al partidului ar trebui să demisioneze. Printre cei vizaţi se numără şi Victor Paul Dobre.

Deputatul nu a putut fi contactat pentru a-şi expune un punct de vedere. Totuşi, în urmă cu doar câteva zile, preşedintele PNL ne declara că „dacă este nevoie, ne asumăm (rezultatele alegerilor - n.r.) cu toţii, împreună cu preşedinta (Alina Gorghiu - n.r.)”. Cu toate acestea, Victor Paul Dobre a lăsat să se înţeleagă că, în cazul în care PNL Galaţi va obţine trei mandate de parlamentar după redistribuire, aceasta ar fi o performanţă pe care nu mulţi lideri de filiale vor reuşi să o atingă.

Citit 3175 ori Ultima modificare Joi, 15 Decembrie 2016 01:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.