Cu taxa de habitat majorată | Plata impozitelor şi taxelor locale începe luni

Cu taxa de habitat majorată | Plata impozitelor şi taxelor locale începe luni
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Gălăţenii nerăbdători să-şi plătească dările pentru anul 2017 trebuie să ştie că pot face acest lucru începând de luni, 9 ianuarie, ora 8,30, la oricare dintre cele trei centre ale Direcţiei Generale de Impozite, Taxe şi alte Venituri Locale.

Conform Primăriei, programul de lucru cu publicul la Centrul din strada Domnească, bloc L, parter este: luni, marţi, joi şi vineri între orele 8,30 - 16,30, iar miercuri de la 8,30 la 18,30. La Centrul de pe strada Henri Coandă, bloc J5, parter, şi la Centrul din strada Brăilei nr. 232, bloc E4, parter, programul cu publicul este acelaşi: luni, marţi, miercuri, joi de la 8,30 la 15,30, iar vineri între 8,30 şi 12,30.

"Pentru a evita aglomeraţia la ghişee, contribuabilii pot efectua plăţi on-line ale obligaţiilor fiscale, pe platforma ghiseul.ro. Cetăţenii pot intra în posesia ID-ului şi a parolei alocate prin intermediul poştei electronice, dacă trimit pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. o cerere şi copia actului de identitate al titularului de rol fiscal, scanate şi ataşate", precizează Primăria.

11 lei în plus

Aşa cum aţi putut citi în ziarul "Viaţa liberă", gălăţenii vor plăti mai mulţi bani pentru curăţenia oraşului pentru că taxa de habitat a fost majorată de la 56 de lei de persoană pe an, cât a fost în 2016, la 67 de lei de persoană pe an. Taxa putea fi şi mai mare, pentru că, potrivit documentelor care au ajuns pe masa aleşilor, Serviciul Public Ecosal propusese o taxă de habitat de 85,09 de lei de persoană pe an.

Fost director general al Ecosal, primarul Ionuţ Pucheanu a explicat de ce a fost necesară majorarea taxei de habitat: "Taxa de habitat ar fi trebuit modificată încă de acum doi - trei ani, dar fosta administraţie a tărăgănat. Taxa de 56 de lei nu mai acoperă nici pe departe cheltuielile Ecosal pentru colectarea şi depozitarea deşeurilor. Banii pentru salubrizare din taxa de habitat s-au terminat în luna iulie 2016".

Cine îşi achită obligaţiile fiscale până la 31 martie va beneficia de bonificaţia de zece la sută.

Citit 9118 ori Ultima modificare Vineri, 06 Ianuarie 2017 15:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.