Prima zi de PLATĂ a impozitelor şi taxelor locale. Gălăţenii au venit cu noaptea-n cap să-şi achide dările

Prima zi de PLATĂ a impozitelor şi taxelor locale. Gălăţenii au venit cu noaptea-n cap să-şi achide dările
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Pe un ger de crăpau pietrele, cei mai conştiincioşi contribuabili au aşteptat mai bine de două ore, la uşa Direcţiei de Fiscalitate, să înceapă programul de lucru al instituţiei.

Deşi mai puţini decât în alţi ani, gălăţenii ne-au explicat de ce s-au trezit cu noaptea-n cap să plătească, deşi ştiau că beneficiază de bonificaţia de zece la sută până pe 31 martie:

„Trebuie să scăpăm mai repede de obligaţii! Am ajuns la uşa direcţiei la ora 6,00 şi mai erau două persoane”, ne-a spus Ion Pană, în vârstă de 60 de ani.

„Astăzi plătim plătim taxele, şi de mâine începem să strângem bani pentru la anul. Stând la bloc şi fiind pensionari, venim la rând cum veneam înainte, la ţară, la clacă, de se aduna lumea la o distracţie. Pentru noi e o plăcere să mai stăm de vorbă între noi! Noi am fost oameni de şantier, care am lucrat tot timpul numai afară şi acum, dacă stăm acasă, baba găseşte motiv de ceartă cu noi, şi obligat, plecăm să ne mai distrăm. Gerul te face mai puternic! Să ştiţi că şi coada este necesară! De altfel am citit într-o carte, cu nişte învăţaţi de mai-nainte spuneau că şi războiul este necesar”, ne-a mărturisit, vesel, Ion Palade, în vârstă de 67 de ani.

„E frig, dar ce să facem?! Trebuie să plătim să ne plătim datoriile! Se duc banii şi nu mai avem cu ce să plătim! Cu o singură pensie…”, ne-a mărturisit Constantina Bourceanu, 74 de ani.

Mobilizare

Directorul general al Direcţiei Impozite şi Taxe Locale din cadrul Primăriei Galaţi, Daniel Stadoleanu, ne-a explicat că a luat toate măsurile necesare pentru ca oamenii să nu aştepte în frig, dovadă că, la ora 8,45, nu mai era nimeni la uşa Direcţiei: „Nu mai este situaţia din anii precedenţi, am mobilizat şi alţi funcţionari din alte servicii pentru a răspunde tuturor solicitărilor contribuabililor. Temperaturile mai scăzute au diminuat din cozile care erau de obicei aici”.

Citit 5639 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2017 21:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.