Prima zi de PLATĂ a impozitelor şi taxelor locale. Gălăţenii au venit cu noaptea-n cap să-şi achide dările

Prima zi de PLATĂ a impozitelor şi taxelor locale. Gălăţenii au venit cu noaptea-n cap să-şi achide dările
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Pe un ger de crăpau pietrele, cei mai conştiincioşi contribuabili au aşteptat mai bine de două ore, la uşa Direcţiei de Fiscalitate, să înceapă programul de lucru al instituţiei.

Deşi mai puţini decât în alţi ani, gălăţenii ne-au explicat de ce s-au trezit cu noaptea-n cap să plătească, deşi ştiau că beneficiază de bonificaţia de zece la sută până pe 31 martie:

„Trebuie să scăpăm mai repede de obligaţii! Am ajuns la uşa direcţiei la ora 6,00 şi mai erau două persoane”, ne-a spus Ion Pană, în vârstă de 60 de ani.

„Astăzi plătim plătim taxele, şi de mâine începem să strângem bani pentru la anul. Stând la bloc şi fiind pensionari, venim la rând cum veneam înainte, la ţară, la clacă, de se aduna lumea la o distracţie. Pentru noi e o plăcere să mai stăm de vorbă între noi! Noi am fost oameni de şantier, care am lucrat tot timpul numai afară şi acum, dacă stăm acasă, baba găseşte motiv de ceartă cu noi, şi obligat, plecăm să ne mai distrăm. Gerul te face mai puternic! Să ştiţi că şi coada este necesară! De altfel am citit într-o carte, cu nişte învăţaţi de mai-nainte spuneau că şi războiul este necesar”, ne-a mărturisit, vesel, Ion Palade, în vârstă de 67 de ani.

„E frig, dar ce să facem?! Trebuie să plătim să ne plătim datoriile! Se duc banii şi nu mai avem cu ce să plătim! Cu o singură pensie…”, ne-a mărturisit Constantina Bourceanu, 74 de ani.

Mobilizare

Directorul general al Direcţiei Impozite şi Taxe Locale din cadrul Primăriei Galaţi, Daniel Stadoleanu, ne-a explicat că a luat toate măsurile necesare pentru ca oamenii să nu aştepte în frig, dovadă că, la ora 8,45, nu mai era nimeni la uşa Direcţiei: „Nu mai este situaţia din anii precedenţi, am mobilizat şi alţi funcţionari din alte servicii pentru a răspunde tuturor solicitărilor contribuabililor. Temperaturile mai scăzute au diminuat din cozile care erau de obicei aici”.

Citit 5418 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2017 21:53

7 comentarii

 • postat de george
  Marți, 10 Ianuarie 2017 11:39
  188.252.31.***
  Cel care are nevoie de adeverinta ar trebui, ca alternativa, sa o poata obtine online.
  Nu mai fiti asa rai cu cei care au pus iarasi hotii dovediti sa pazeasca pusculita tarii, ei au facut-o cu buna credinta. Ei stau cu ochii in TV dar sunt totusi parintii, bunicii nostri; macar pentru asta merita mai mult respect. Parerea mea.
  1
  4
  Raportează
 • postat de Mișu
  Marți, 10 Ianuarie 2017 11:00
  5.13.190.***
  Românii spun ”Proștii să moară!”, dar evreii nu sunt de acord, ”De ce să moară, noi de pe urma cui mai trăim?” Lăsați-i fraților să trăiască, măcar ne mai distrăm și noi dacă tot le plătim pensii și ajutoare sociale..
  3
  3
  Raportează
 • postat de Costi
  Marți, 10 Ianuarie 2017 09:21
  5.13.165.***
  Din cauza unor idioti care vin la coada ca sa se distreze, un om care are nevoie de o adeverinta, trebuie sa piarda jumatate de zi. Ar trebui obligati sa-si plateasca online impozitele si sa se duca apoi intr-un parc unde sa se distreze pana crapa de frig.
  3
  14
  Raportează
 • postat de Costel
  Marți, 10 Ianuarie 2017 09:13
  95.76.32.***
  Se poate plati foarte simplu online pe ghiseul.ro
  1
  8
  Raportează
 • postat de Ciasu
  Marți, 10 Ianuarie 2017 07:46
  109.103.134.***
  Tot ei, cei care stau la coada la -20 grade, sunt cei care au votat pentru salam cu soia.
  3
  15
  Raportează
 • postat de IC
  Marți, 10 Ianuarie 2017 07:39
  100.99.77.***
  De ce in ger si la cozi interminabile ? Ieri ,la ora 10,16 .14 (conform dovezii de la SNEP) am platit toate taxele prin Ghiseul.ro ,simplu ,comod ,eficient . Tare a-si dori sa pot face asta si la celelete primari la care mai trebuie sa platesc taxe si impozite . Cel mai tare a-si dori ca sa pot sa-mi exprim votul ,la orice categorie de alegeri ,de pe calculator .Semnat -un pensionar +70 ani.
  1
  12
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Luni, 09 Ianuarie 2017 22:24
  89.137.139.***
  Razboiul este necesar, mai zboara din cei ce sunt saraci TARE cu duhul! Nu stiu cati se incadreaza in aceasta categorie din cei prezen1tati in imagine... dar cred ca vorb Andreei EscA 80% dintre Romani cred ca rujul are o conotatie urata cand este inclus in anumite contexte!
  Oameni multi, lume putina! Sau cugetand matematic:
  - Un om cu, caracter si suflet este = 1, daca este si frumos =10, daca are si bani = 100, daca provine dintr-o familie instarita = 1000.
  Dar daca ii lipseste caracterul si sufletul , zerourile sunt fara valoare! Ne intrebam de ce este asa saracie in cea mai bogata tara de pe planeta - Romania!... pentru ca ne conduc cei ce le lipseste 1!
  3
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.