Viorel Ştefan: PSD îşi menţine programul de guvernare

Viorel Ştefan: PSD îşi menţine programul de guvernare
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Deficitul de încasări în 2016 faţă de cât estimase guvernul Cioloş pune probleme inclusiv pentru proiecţia bugetară din acest an, a declarat, ieri, ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, citat de Digi 24, care a negat însă vehement că acest fapt ar putea determina revizuirea programului de guvernare social-democrat.

Pe de altă parte, el a insistat că nu a pronunţat cuvântul „gaură” în buget şi a cerut presei să nu-i atribuie cuvinte pe care nu le rosteşte. „Nu, nu, nu, noi cu siguranţă găsim soluţii să-l respectăm la virgulă”, a spus Viorel Ştefan, întrebat dacă va trebui revizuit programul de guvernare. „Tot ce prevede programul de guvernare este normă legală pentru noi şi angajamentul e să respectăm la virgulă, fără rabat, sigur, cu eforturile de rigoare”, a menţionat Viorel Ştefan. El a dat asigurări că, pe de altă parte, guvernul se va încadra în deficitul anual de 3 la sută.

Întrebat dacă rectificările pozitive ale bugetului făcute de guvernul Cioloş au şi un „iz penal”, ministrul de Finanţe a spus că nu s-ar „aventura” să dea un răspuns înainte de auditul Curţii de Conturi. El a menţionat că „marea nerealizare” a guvernului Cioloş se explică prin neatragerea de fonduri europene. „Cu siguranţă, pune mari semne de întrebare în privinţa profesionalismului şi a caracterului tehnocrat al modului în care s-a făcut guvernarea în 2016. Mai degrabă a fost un comportament politicianist”, a spus Viorel Ştefan, care acuză fostul Executiv că a ascuns realitatea economică din raţiuni electorale. El a subliniat că e prima dată când se întâmplă ca veniturile bugetare să cadă atât de mult, sub 30 la sută din PIB. „Surpriza mare este că un asemenea rezultat ni l-a putut lăsa moştenire un guvern tehnocrat”, a completat ministrul.

Când e gata bugetul

Ministrul de Finanţe a mai spus că la întâlnirea de astăzi cu preşedintele României va merge nu cu un proiect de buget, ci cu un concept în legătură cu proiecţia bugetară. „La proiectul de buget lucrăm intens şi va fi prezentat în Parlament, sperăm, în cursul acestei luni”, a spus ministrul, precizând ulterior că cel mai probabil va fi vorba de sfârşitul lunii.

Citit 3296 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2017 09:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.