Aleşii i-au schimbat numele | Cu câţi BANI ar putea fi cumpărată Maternitatea "Buna Vestire"

Aleşii i-au schimbat numele | Cu câţi BANI ar putea fi cumpărată Maternitatea "Buna Vestire"
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Buna Vestire” Galaţi, acesta este noul nume al Maternităţii gălăţene, hotărât de aleşii locali, la solicitarea instituţiei medicale, cu avizul Ministerului Sănătăţii.

Denumirea a fost schimbată deoarece în cadrul spitalului funcţionează o secţie clinică, în cadrul căreia se desfăşoară activităţi de învăţământ superior medical cu studenţii Facultăţilor de Medicină şi, respectiv, de Moaşe, iar conducerea este asigurată de dr. Anamaria Hărăbor, manager care este şi cadru universitar şi medic primar în cadrul spitalului. Dar cea mai importantă decizie ar putea fi luată anul viitor: cumpărarea imobilului în care Maternitatea este acum chiriaşă.

Prima ofertă

„Am primit acum o săptămână o ofertă din partea comunităţii evreieşti. Prima sumă avansată e undeva la aproximativ 1.400.000 de euro pentru preluarea imobilului în totalitate - inclusiv cu corpul neutilizat în momentul de faţă - sumă din care se vor scădea ultimele 12 chirii plătite. Şi putem discuta de o achiziţie în rate pe următorii patru - cinci ani de zile”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Potrivit edilului, toată curtea unităţii spitaliceşti măsoară 15.000 –16.000 de metri pătraţi, dar din această suprafaţă va fi scăzut terenul de circa 5.000 - 6.000 de metri pătraţi pe care s-a descoperit că se află un cimitir evreiesc: „Evident că nu se discută de achiziţia cimitirului, el va fi amenajat ca atare ori pe banii comunităţii, ori într-un parteneriat”, a punctat Pucheanu.

Expertiză

Primarul a cerut serviciului Geo Topo Cad o expertiză a imobilului şi estimarea unui preţ, acţiune care n-a mai fost făcută de pe vremea fostului primar Dumitru Nicolae. „Aşteptăm, în decursul lunii ianuarie, cel târziu, februarie, să avem o expertiză şi din partea Primăriei pentru a avansa, la rândul nostru, o contraofertă sau să vedem dacă, într-adevăr, cota de piaţă avansată de dumnealor e una reală. Iar ulterior, credeţi-mă pe cuvânt, vom demara toate demersurile legale de achiziţie a acestui edificiu!”, a declarat actualul primarul al Galaţiului, Ionuţ Pucheanu.

Citit 7282 ori Ultima modificare Vineri, 30 Decembrie 2016 11:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.