Război în Colegiul nr. 6. Resmeriţă contra Pâslaru

Război în Colegiul nr. 6. Resmeriţă contra Pâslaru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Democrat-liberalul Doruleţ Resmeriţă (FOTO stânga), şeful Inspectoratului Şcolar Galaţi, a declarat ieri că intenţionează să depună, în toamnă, o plângere penală împotriva deputatului PSD Florin Pâslaru (FOTO dreapta).

„Cineva ar trebui să se sesizeze pentru faptul că există o infracţiune de fals în declaraţii şi uz de fals. Florin Pâslaru a declarat la depunerea candidaturii pentru Camera Deputaţilor că nu a făcut poliţie politică, dar în acest moment există o hotărâre judecătorească definitivă privind colaborarea lui cu Securitatea”, ne-a declarat Resmeriţă.

Democrat-liberalul a mai spus că va intenta şi un proces civil prin care îi va cere lui Pâslaru drept daune diferenţa dintre veniturile obţinute de parlamentar şi veniturile sale de inspector general şcolar.

„Cineva care înşeală trebuie să plătească. Dacă instanţa îmi va da dreptate şi voi câştiga, banii îi voi dona unei grădiniţe sau unei şcoli care are nevoie de ei pentru investiţii”, ne-a declarat Resmeriţă.

Şeful ISJ este susţinut de liderul său de partid, deputatul Mircea Toader. Liderul PDL a solicitat PSD să-şi facă linişte şi ordine în ogradă: „Dacă, moral, dl Pâslaru consideră că trebuie să lase locul liber, noi aşteptăm să ne pregătim de alegeri pentru acest mandat”, a mai spus Toader.

Contactat telefonic, deputatul PSD Florin Pâslaru consideră că demersurile PDL denotă o preocupare pentru „chestii mărunte”.

„Domnul Resmeriţă ar trebui să se preocupe de rezolvarea problemelor din învăţământ, iar PDL, un partid aflat în degringoladă, ar trebui să găsească soluţii pentru problemele ţării. Cetăţenii m-au ales să-i reprezint în Parlament pentru că au avut încredere în mine”, ne-a declarat Pâslaru.

În 2008, la alegerile parlamentare uninominale, Florin Pâslaru şi Doruleţ Resmeriţă au candidat pentru mandatul de deputat în Colegiul nr. 6 din centrul oraşului. Diferenţa de voturi a fost mică, Pâslaru clasându-se pe primul loc cu 9.355 de voturi, iar Resmeriţă pe locul secund cu 8.716 voturi.

Citit 1917 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.