Sute de familii din Galați riscă să rămână FĂRĂ CĂLDURĂ. Care sunt ASOCIAȚIILE-problemă, cu DATORII de sute de mii de lei

Sute de familii din Galați riscă să rămână FĂRĂ CĂLDURĂ. Care sunt ASOCIAȚIILE-problemă, cu DATORII de sute de mii de lei
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)


Nu mai puţin de 400 de apartamente, în care locuiesc cel puţin o mie de persoane, ar putea rămâne fără energie termică din cauza datoriilor pe care asociaţiile de proprietari le înregistrează către Calorgal.

Este vorba despre gălăţenii dependenţi de căldura furnizată în sistem centralizat din asociaţiile de proprietari nr. 371 Olt (din Micro 17), 332 (din Siderurgiştilor Vest) şi 269 (din Doja). Reprezentanţii societăţii de termoficare au anunţat că au notificat cele trei asociaţii „ca urmare a plăţilor mici înregistrate în ultima lună”. Potrivit Calorgal, la 31 ianuarie, Asociaţia de proprietari 371 Olt acumulase un debit de 187.000 lei, suma achitată pe parcursul lunii ianuarie fiind de doar 1.175 lei. Asociaţia de proprietari 332 acumulase, la aceeaşi dată, un debit de 126.000 lei (suma achitată pe parcursul lunii ianuarie fiind de 4.010 lei), în timp ce Asociaţia nr. 269 acumulase, tot la 31 ianuarie, un debit de 106.000 lei, suma achitată pe parcursul lunii ianuarie fiind de 3.747 lei.

Cele trei asociaţii de proprietari însumează, conform Calorgal, 6,31 la sută din totalul debitului la nivel de oraş şi au în componenţă 400 de apartamente branşate la sistemul centralizat de termoficare. „Totalul debitului asociaţiilor de proprietari la nivel de oraş este de 6,58 milioane lei şi cuprinde şi facturile aferente lunii decembrie, emise la începutul lunii ianuarie şi al căror termen de scadenţă/graţie este data de 10 martie 2017. Calorgal îşi declină responsabilitatea pentru situaţiile în care locatarii din aceste asociaţii au achitat integral sau parţial factura de încălzire, iar administratorii nu au remis Calorgal respectivele sume”, a precizat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al societăţii.

Notificăm, notificăm, dar până când?


Acesta este al doilea avertisment pe care Calorgal îl dă celor trei asociaţii de proprietari, în mai puţin de două luni. Noua societate de termoficare şi municipalitatea se rezumă însă la doar a arăta cartonaş galben datornicilor, fără a sista furnizarea serviciilor. Cu atât mai mult cu cât cele trei asociaţii de proprietari figurează şi pe lista neagră a Apaterm, cu o datorie de aproape şapte milioane de lei, la data intrării în faliment a fostei societăţi de termoficare. Mai mult, Calorgal informează că „oferta de a încheia convenţii individuale de plată a fost întâmpinată cu refuz în cazul asociaţiilor 371 Olt şi 332 şi tergiversată în cazul asociaţiei de proprietari 269”.

Se fereşte, oare, politicul să ia măsuri aşa-zis nepopulare, deşi justificate? În acest caz, să ne aşteptăm ca şi Calorgal să aibă soarta Apaterm.

Citit 9024 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Februarie 2017 00:25

11 comentarii

 • postat de eu
  Sâmbătă, 11 Februarie 2017 10:26
  78.96.252.***
  nu fac parte ditre acei care nusi platesc datoriile..am avut o prb de sanatatesi in trei luni m am trezit cu 20 milioane vechi cand am inceput sa platesc lunar...d na administratoare opreste mult mai mult lapenalizari decat datoria pe luna respectiva...am doar o pensie de 370 ron...lunar imi platesc cntributia dar penalizarile sant tot mai mari si in ritmul asta si copii copiilor nostri o sa ajunga sa plateasca datoriile mele..e corect/?acum am 40 mil vechi datorie si penalizari de aproape 60 milioane vechi..e corect penalizarile intii/??desipenalizarile nu cresc nu ar trebui cei ce se lupta sa plateasca sa fie ajutati putin sa poata scapa de datorii apoi penalizari??nu ar fi mai corect??asta am intrebat/?penalizarile sant mai mari ca datoria laintretinere si asta finca nu opreste datoria ci doar penalizarile/??unde se duc acesti bani din penalizari???
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mitica Pamfilica
  Vineri, 10 Februarie 2017 20:04
  5.13.216.***
  in societatea noastra ,,capitalista ''exista doua categorii de oameni si aici, ma refer la cei care locuiesc la bloc .1-.unii care isi platesc lunar..acestia fiind pensionarii, si 2.unii care se cred smecheri (eu le spun capusarii) care stau,, atarnati''de ceilalti,si asteapta servicii de calitate ,dar uita sa treaca pe la asociatie.Ma intreb când urca in masina uita sa-si plateasca combustibilul?? aceste categorii de oameni nu trebuie tolerati,ci executati sa le bata executorul la usa.,si aruncati in strada,sau unde vor ei sa mearga.Asociatia cheltuie niste bani cu aceste dosare(avocat,executor si altele) tot din banii celor buni platnici,pana recupereaza sumele de la ei.Asa ca dragi administratori pune-ti executorii pe ei pentru binele celorlalti.
  1
  9
  Raportează
 • postat de ELLA
  Vineri, 10 Februarie 2017 17:44
  89.137.136.***
  Daca ai cistigat la revolutie dreptul la caldura gratuit ai cistigat si dreptul la un salariu gratuit?Cum puteti gindi in halul acesta.Statul e dator sa/ti faca totul degeaba?A descoperit mata vreo comoara si o da la toti puturosii?Iesiti la munca si nu mai cersiti.Cei care au datorii trebuiesc dati in judecata si recuperate datoriile pentru a nu suferi cei corecti.Din acest motiv aproape toata lumea au renuntat la incalzirea centralizata si au pus cantrale de apartament.In ceea ce priveste incheierea de conventii individuale de plata, au dreptate asociatiile sa le semneze.De ce nu gasesc o modalitate de a incheia cu proprietarii apartamentelor?Altfel tot noi cei buni platnici le platim datoriile celor nesimtiti.Am si la mine la scara 2 tineri ce muncesc amindoi si nu /si platesc cu lunile intretinerea ,ca asa vor ei. Asta e cind stai la gramada si nu sint legi clare ce ii poate da si afara din casa pentru datorii mar.
  0
  10
  Raportează
 • postat de @prof.Ion Sararu
  Vineri, 10 Februarie 2017 16:12
  46.97.34.***
  Iesi in strada sa protestezi!
  Sa vezi ce te incalzesti pe gratis!
  Strigi ca ceilalti : PE-SE-DE, CIUMA ROSIE! Sau: JOS PE-SE-DIS-MUL!
  7
  5
  Raportează
 • postat de Mai reflectati!
  Vineri, 10 Februarie 2017 11:43
  78.96.253.***
  Rai platnici or fi din tagma pomanagiilor aflati in agenda electorala a lui Durbaca, cand le-a promis facilitati-gratuitati la apa si caldura, daca il aleg pe el?!

  Oamenii au pus stampila pe numele vopsit in degrade, dupa care a devenit invizibil, nevinovat, si, eu n-am promis nimic, totul este legal....

  Uite asa o sa se piarda in negura prostiei administrative si Calorgal!

  Hai, fuguta, platiti taxe si impozite!
  0
  8
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Vineri, 10 Februarie 2017 09:43
  188.25.34.***
  Au datorii pentru ca cei care sunt in fruntea acestor asociatii nu isi fac treaba. Acei presedinti de asoc. nu cunosc legislatia.
  Art. 50 din Legea 230/2007 modificata si completata la zi: Asoc. are dreptul sa actioneze in judecata pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contributie la cheltuielile asoc. de proprietari, mai mult de 90 zile de la termenul stabilit. Daca exista o hot. judec. care il obliga pe proprietar sa plateasca cotele de intretinere dar acesta refuza, asociatia de prop. poate pune in executare silita sentinta. Actiunea asociatiaei este scutita de taxa de timbru dar trebuie sa aiba un consilier juridic sau un avocat angajat. De obicei sunt pensionari pe post de presedinti si administratori. Nu-i schimba nimeni din ignoranta. Asociatia de proprietari are si un drept de privilegiu cu rang prioritar dar acesti pensionari angajati, cunosc legea?!?
  4
  17
  Raportează
 • postat de EU
  Vineri, 10 Februarie 2017 09:09
  78.96.252.***
  SI DE CE NU CERETI ADMINISTRATOAREI SAU ADMINISTRATORULUI SA NU MI OPREASCA PENALIZARILE INTII..CI DOAR DATORIILE PE LUNA RESPECTIVA,,,MA DUC CU TREI SUTE RON LA ADMINISTRATIE O SUTA RON MIO PUNE LA PENALIZRI ..IN RITMUL ASTA SI NEPOTII NOSTRI O SA AJUNGA SA PLATEASCA DATORIILE NOASTRE..LASATI NE SA NE DAM DATORIILE INTII ..SAU VA CONVINE ..SANT MAI MARI PENALIZARILE CA DATORIA ...LA UN CALCUL ATENT ORICINE POATE VEDEA...
  11
  4
  Raportează
 • postat de Iancu
  Vineri, 10 Februarie 2017 08:35
  185.137.18.***
  Ooo, frumos, se deschide cutia Pandorei.
  1
  13
  Raportează
 • postat de Florea Gabriel
  Vineri, 10 Februarie 2017 07:53
  82.137.14.***
  Buna Dimineata.Ar trebui gasita o solutie,ca cei buni platnici sa nu sufere din cauza celor care nu platesc.O schema care ar putea sa fie oprita caldura si apa calda,fara sa intri in apartament,cum este la gaze si energie electrica,ar fi de luat in rezolvare rapida ptr viitor.O zi buna tuturor.
  0
  16
  Raportează
 • postat de Prof. Ion Sarau
  Vineri, 10 Februarie 2017 07:24
  5.13.138.***
  Caldura trebuie sa fie gratis pentru locatari, asigurata de la bugetul local, prin subventii acordate furnizorului si distribuitorului de caldura.
  Dreptul de a trai in apartamente incalzite a fost castigat la Revolutie!
  26
  4
  Raportează
 • postat de Ic
  Vineri, 10 Februarie 2017 06:36
  100.99.78.***
  Cazanul comunist scoate abur si o sa se sparga ,totul la comun asta inseamna , primesc toti si nu plateste nimeni , ehe ,daca erau bransamente si contracte individuale (sunt posibile si despre bransamentele la apa rece se spunea ca sunt imposibile ) si daca nu se dadeau atatea pomeni inconstiente ,pentru rau platnici ,alta era situatia . Se pot face pariuri privind paguba ce va fi inregistrata la Calorgal ,basca subventiile enorme ,pana cand.tovarasi ?...
  2
  18
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.