Obiectivele parlamentarilor gălăţeni | Răspunderea judecătorească şi conurbaţia Galaţi-Brăila, dorite de dr. Bacalbaşa

Obiectivele parlamentarilor gălăţeni | Răspunderea judecătorească şi conurbaţia Galaţi-Brăila, dorite de dr. Bacalbaşa
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Ziarul "Viaţa liberă" i-a provocat pe cei 13 parlamentari gălăţeni să-şi nominalizeze două dintre cele mai importante proiecte pe care şi-ar dori să le iniţieze şi transforme în legi în acest mandat. După Bogdan Rodeanu, continuăm astăzi cu priorităţile deputatului PSD Nicolae Dobrovici Bacalbaşa.

Parlamentarul ne-a declarat că şi-a propus „două iniţiative dificile, dar absolut necesare pentru gălăţeni. Prima: răspunderea judecătorească fără de care viaţa morală a societăţii române e scufundată în ambiguitate, a doua: conurbaţia Galaţi - Brăila, care este o conformare a stării de drept cu starea de fapt, şi o aducere la zi a nevoilor populaţiei din zonă cu legile obiective ale dezvoltării economico-sociale”, ne-a declarat dr. Bacalbaşa.

Concret, fostul preşedinte al judeţului şi-ar dori „o formulă juridică prin care s-ar consfinţi existenta de facto, devenind şi de jure, a celei de-a doua conurbaţii din România după Bucureşti, cu toate drepturile de alocare care revin acestei conurbaţii, de exemplu spitalul regional! Dar păstrându-se, ca şi la sectoarele bucureştene, organizarea şi a Galaţiului şi a Brăilei! Recunoscându-se juridic existenţa unui interes superior al populaţiei, decurgând din realităţile obiective, ale locuirii acestei zone”, a argumentat parlamentarul.

Deputatul admite că iniţiativele trebuie să fie şi acceptate. „Dar eu cred că asta este necesar. Eu am încercat să o impun în cei patru ani care au trecut, nu am reuşit, din păcate, dar o să susţin în continuare acest lucru”.

Citit 2081 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Martie 2017 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.