Obiectivele parlamentarilor gălăţeni | Ce şi-a propus deputatul USR Bogdan Rodeanu

Obiectivele parlamentarilor gălăţeni | Ce şi-a propus deputatul USR Bogdan Rodeanu
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

"Viaţa liberă" le-a lansat o provocare celor 13 parlamentari gălăţeni: să-şi nominalizeze priorităţile şi iniţiativele pentru acest mandat.

"Mă preocupă, în mod deosebit, tot ce ţine de educaţie, de tineri şi de şomaj. O primă asumare este că voi face vizite de lucru în întreg judeţul, unde voi discuta cu oamenii şi cu autorităţile despre problemele cu care se confruntă. Îmi doresc ca, împreună cu ceilalţi colegi ai mei din Parlament, să lucrăm pentru cetăţenii noştri. Pentru că, dincolo de noţiunea de partid, suntem gălăţeni şi trebuie să ne unim pentru a susţine iniţiative pentru Galaţi", ne-a declarat deputatul USR Bogdan Rodeanu, vicepreşedinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Tânărul deputat este, de altfel, primul dintre cei 13 parlamentari gălăţeni care, la scurt timp de la depunerea jurământului, s-a întâlnit cu prefectul Gabriel Aurelian Panaitescu şi primarul Ionuţ Pucheanu, pentru a discuta despre priorităţile judeţului, proiectele de dezvoltare şi problemele cu care se confruntă administraţia locală şi, implicit, cetăţenii.

Deputatul ne-a mai spus că îşi doreşte o întâlnire de lucru cu toţi parlamentarii gălăţeni şi reprezentanţii la vârf ai autorităţilor locale. „Vreau să merg să văd şcolile din judeţ, ce condiţii oferă, care este calitatea actului educaţional şi cu ce putem să ajutăm. Nu merg să critic. Critica aceasta nu este constructivă. Te duci să vezi, să comunici şi să faci treabă”, ne-a spus tânărul.

Legea internshipului nu trebuie să mai stea la sertar

„Am lucrat şi voi continua să lucrez la Legea internshipului. Am depistat în proiectul actual câteva lucruri pe care îmi doresc să le îmbunătăţesc. Este strict necesar, pentru că tinerii trebuie să îşi găsească un loc de muncă mai uşor şi trebuie să capete experienţă. Trebuie să le oferi posibilitatea de a aplica, iar în felul acesta ajuţi şi angajatorul să preia resursă umană, să aibă nişte facilităţi în sensul acesta şi să o testeze, ca să-şi poată alege. În Galaţi este strict necesar pentru că avem foarte mulţi şomeri. Avem însă şi o universitate foarte puternică, care are nevoie ca absolvenţii ei să fie preluaţi de angajatori şi să lucreze în zona în care s-au specializat”, ne-a declarat Bogdan Rodeanu.

Citit 1891 ori Ultima modificare Marți, 24 Ianuarie 2017 19:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.