Priorităţile Ministerului Dezvoltării, anunţate de Sevil Shhaideh. Întâlnire de lucru cu primarii din judeţ
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Priorităţile Ministerului Dezvoltării, anunţate de Sevil Shhaideh. Întâlnire de lucru cu primarii din judeţ
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Prezentă la Galaţi, unde a participat la o şedinţă, cu uşile închise, cu primari din judeţ, Sevil Shhaideh, viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, a anunţat că una dintre priorităţile ministerului pe care îl conduce este să acorde finanţare autorităţilor locale pentru asigurarea, în mediul rural, a zece servicii de bază pentru populaţie. Este vorba despre finanţări pentru proiecte de apă şi canalizare, infrastructură rutieră, dispensare, şcoli, grădiniţe, creşe şi nu numai.

Fondurile necesare vor fi asigurate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), potrivit ministrului. "A doua prioritate majoră pe care le-am prezentat-o autorităţilor locale este creşterea absorbţiei fondurilor europene. Am prezentat calendarul şi măsurile pe care ministerul nostru şi le asumă, astfel încât, la 31 decembrie 2017, România să reuşească să ramburseze de la Comisia Europeană 5,2 miliarde de euro. A treia prioritate se referă la reforma administraţiei publice", a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, Sevil Shhaideh.

Ce se va întâmpla cu impozitul pe venit, de anul viitor

"Am prezentat, de asemenea, modul de finanţare, începând cu 1 ianuarie 2018, respectiv impozitul pe venit, care, de la acea dată, va constitui sursă a bugetului local, iar finanţarea secţiunilor de funcţionare se va realiza în funcţie de un prag de 750 de lei pe locuitor. Acolo unde acest prag înmulţit cu numărul de locuitori nu este realizat din veniturile proprii, statul va asigura cote defalcate pentru echilibrarea bugetelor locale, astfel încât să nu mai avem niciun fel de problemă cu funcţionarea autorităţilor locale", a precizat ministrul.

La şedinţa tehnică de joi cu aleşii locali au mai participat ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea, şi primarul Ionuţ Pucheanu.

În faţa Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii, care a găzduit întâlnirea, câţiva gălăţeni au organizat, joi, un protest paşnic şi "mut", deopotrivă. Aceştia au afişat câteva bannere cu mesaje anti-PSD.

Citit 5698 ori Ultima modificare Joi, 09 Martie 2017 19:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.