Bugetul Consiliului Judeţean, aprobat | BANI pentru centrale termice, investiţii în drumuri şi sănătate

Bugetul Consiliului Judeţean, aprobat | BANI pentru centrale termice, investiţii în drumuri şi sănătate
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Pentru că municipalitatea dă semnale că îşi doreşte să pună cruce termoficării, din cauza costurilor uriaşe generate de reţeaua învechită, pierderile din sistem şi numărul tot mai redus de consumatori, Consiliul Judeţean se pregăteşte să monteze centrale termice instituţiilor pe care le are în subordine, încă dependente de energia termică furnizată de autorităţi.

În şedinţa de ieri a aleşilor judeţeni, în care a fost aprobat bugetul CJ pentru anul 2017, consilierii au alocat aproximativ 150.000 de lei pentru o serie de studii de fezabilitate şi proiecte necesare derulării unor investiţii în sisteme alternative de încălzire. „În momentul de faţă, nu ştiu cert dacă vor fi debranşate de la sistemul centralizat, dar ca măsură de prevenţie facem studiile de fezabilitate şi, dacă Consiliul Local va decide să debranşeze instituţiile, atunci să fim pregătiţi pentru că până la prima rectificare de buget, din luna iunie, nu am mai fi putut aloca aceşti bani”, a precizat Costel Fotea, preşedintele CJ. Printre instituţiile care ar urma să beneficieze de centrale termice, în cazul renunţării la sistemul centralizat, se numără Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, Muzeul de Artă Vizuală, Lapidariumul Muzeului de Istorie, o clădire a Protecţiei Copilului, în care sunt găzduiţi copii, dar şi Şcoala Specială „P.P. Neveanu”.

În ceea ce priveşte bugetul Consiliului pentru acest an, şeful CJ a precizat că aproximativ 20 la sută din bani sunt prevăzuţi pentru investiţii, procentul putând să depăşească 50 la sută, graţie unor proiecte ce vor fi derulate cu finanţare europeană. „Cele 260 de milioane de lei sunt împărţite în felul următor: în jur de 20 la sută pe investiţii, 20 la sută pe salarii şi restul, de aproximativ 60 la sută, pe bunuri şi servicii, mici reparaţii. Cei 20 la sută alocaţi pentru investiţii vor creşte în cursul anului pentru că vor veni finanţări europene. Îmi doresc ca acel 20 la sută să se transforme în 50 la sută, poate chiar mai mult”, a adăugat Costel Fotea.

Pe lângă reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, CJ a prevăzut pentru acest an mai multe investiţii în sănătate, asupra cărora vom reveni.

Citit 9403 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Martie 2017 12:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.