PODUL PESTE DUNĂRE va fi scos la licitaţie | Studiul de fezabilitate, pe ultima sută de metri

PODUL PESTE DUNĂRE va fi scos la licitaţie | Studiul de fezabilitate, pe ultima sută de metri
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

În luna iunie, cel târziu, podul va fi scos la licitaţie, a anunţat prim-ministrul Sorin Grindeanu. Investiţia, potrivit guvernanţilor, se ridică la 500 de milioane de euro.

Studiul de fezabilitate al mult promisului pod peste Dunăre este aproape finalizat, iar proiectarea şi lucrările de execuţie vor fi scoase la licitaţie în perioada mai-iunie, a declarat, la finele săptămânii trecute, premierul Sorin Grindeanu, aflat într-o vizită la Tulcea, alături de Liviu Dragnea, miniştrii Transporturilor, Dezvoltării şi o serie de parlamentari. „Este prins în Master Plan şi, în perioada imediat următoare, se va termina studiul de fezabilitate. Ministrul Transporturilor ne-a spus, astăzi (vineri, 24 martie - n.r.), că documentaţia este spre finalizare şi că, undeva în mai-iunie, proiectarea plus execuţia vor fi ridicate pe SEAP, astfel încât să facem paşi importanţi (…) E în valoare de aproape 500 de milioane de euro. Fiind parte a Master Planului, aşa cum vă spuneam, ritmul acesta sper să fie menţinut şi, oricum, urmărim ca documentaţiile să fie finalizate, cu termene clare, astfel ca acest angajament de mai-iunie, de lansare spre licitaţie, de ridicare pe SEAP, să fie îndeplinit”, a anunţat Grindeanu, conform conferinţei de presă, transcrisă şi postată pe site-ul Guvernului.

„Ştiu că se discută de mult timp de această investiţie, diferenţa este că acum avem şi banii necesari. Aşadar, sper din tot sufletul că în curând să înceapă procedurile de licitaţie”, a spus şi Liviu Dragnea, citat de România Liberă.

Lucrările, de anul viitor?

Parlamentarul de Galaţi Ionel-Daniel Butunoi, preşedintele Comisiei pentru transporturi şi energie a Senatului, ne-a declarat că lucrările ar putea fi demarate anul viitor. Potrivit acestuia, în proiect vor fi prevăzute, pe lângă construcţia podului peste Dunăre, şi conexiunile rutiere cu Dobrogea. Fondurile necesare realizării acestei investiţii vor fi asigurate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, deşi, iniţial, s-a luat în calcul ca acesta să fie finanţat prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară - ITI Delta Dunării, care are la dispoziţie un buget de un miliard de euro, conform datelor făcute publice de ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh.

Citit 16044 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Martie 2017 12:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.