Două cămine şi un parc nou în Campusul Al. I Cuza. PRIMĂRIA Galați se implică în reabilitarea zonei

Două cămine şi un parc nou în Campusul Al. I Cuza. PRIMĂRIA Galați se implică în reabilitarea zonei
Căminul A va fi ultramodern, cu 203 locuri de cazare în apartamente de o cameră sau două
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Două cămine la standarde europene şi un parc nou, dotat cu bănci, panouri şi mese pentru activităţi în aer liber sunt surprizele pe care studenţii gălăţeni le vor găsi în Campusul “Al. I Cuza”, când se vor întoarce din vacanţa de vară.

“Căminul A, a cărui reabilitare a început în 2016, va fi gata în decembrie. Va fi un cămin ultramodern, cu 203 locuri de cazare în apartamente de o cameră sau două. Investiţia e în jur de 56 de miliarde de lei vechi, bani de la bugetul de stat şi din veniturile proprii ale universităţii, la care se mai adaugă alte 24 de miliarde pentru mobilier şi aparatura electronică. Încercăm să ne aliniem la ce îşi doresc studenţii şi să asigurăm locuri de cazare la standarde ridicate, pentru că vor veni mulţi studenţi străini. Am avut în vară studenţi din Italia care au refuzat să se cazeze în campus, au ales un hotel din oraş”, a declarat Cezar Bichescu, şeful Direcţiei Generale Economice, Investiţii şi Relaţii Internaţionale. Pe lângă acesta, în campus se va mai construi un cămin cu 180 de locuri, pe locul Cantinei 1. În data de 12 aprilie, amplasamentul a fost predat către Compania Naţională de Investiţii pentru întocmirea proiectului. Investiţia, în valoare de 25 de milioane de lei, este asumată prin programul naţional de guvernare. “Dacă expertiza tehnică ne va permite, vom păstra cantina (ce datează din 1957), pe care o vom transforma într-o sală de conferinţe şi o cafenea pentru studenţi”, a precizat Cezar Bichescu.

Zona aferentă căminelor A, F și Cantina 1 din campusul Al. I Cuza va fi reamenajată cu ajutorul municipalităţii. Primăria va asigura sistematizarea suprafeţei, prin reabilitarea parcului din faţa căminului A, repararea căilor de acces în incinta campusului şi reamenajarea spaţiilor verzi şi a bordurilor.

“Suntem interesaţi de tot ceea ce înseamnă viitorul tinerilor specialişti. Oraşele cresc în jurul universităţilor, şi aşa ar trebui să se întâmple şi la Galaţi. Legătura dintre Universitate şi Primărie e astăzi mai strânsă ca niciodată. Declar deschiderea totală faţă de orice proiect pe care Universitatea îl va avea”, a spus Ionuţ Pucheanu, primarul Galaţiului, prezent în campus. Tot el a menţionat că are în vedere construirea, în viitorul apropiat, a unor locuinţe pentru tinerii specialişti. “Dorim să-i tentăm pe cei mai buni, să le creăm toate condiţiile necesare pentru a rămâne în Galaţi” a precizat Pucheanu.

Citit 2588 ori Ultima modificare Marți, 09 Mai 2017 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.