UPDATE | PSD l-a suspendat din partid pe NICOLAE BACALBAŞA, după limbajul suburban şi gesturile obscene

UPDATE | PSD l-a suspendat din partid pe NICOLAE BACALBAŞA, după limbajul suburban şi gesturile obscene
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

UPDATE, ora 15,00 | Dragnea, despre Bacalbaşa: ”Nu poate continua aşa”. ”Dl. Bacalbaşa a fost suspendat din partid pentru şase luni. Nu înseamnă că nu permitem colegilor să intre în dezbateri. Dar nu putem fi de acord cu o intervenţie de la tribuna Parlamentului în acest fel. Sper ca dl. Bacalbaşa să înţeleagă în aceste luni că nu poate continua aşa”, a spus Liviu Dragnea, preşedinte PSD.


Deputatul Nicolae Bacalbaşa a fost suspendat din PSD, pentru şase luni, după ce parlamentarul de Galaţi a avut, din nou, un limbaj vulgar şi a făcut chiar de la Tribuna Parlamentului, o serie de gesturi obscene, care au scandalizat opinia publică şi colegii săi din Legislativ.

În şedinţa planului reunit de marți, 9 mai, deputatul gălăţean a spus despre Raluca Turcan că face fractură „dacă mai dă cu labele”, afirmaţia sa fiind urmată de gesturi obscene. PSD-istul a făcut declaraţii suburbane şi la adresa unui coleg deputat de Vaslui, Corneliu Bichineţ. „Colegul meu de la Vaslui... tot Vasluiul... violuri şi discursuri bune în Parlament oferă Vasluiul! Eu sunt fracţiunea care nu-şi ţine gura din Parlamentul român. S-au făcut eforturi disperate ca Parlamentul să devină o structură minoră, decredibilizată, înspământată şi care să-şi ţină gura. Eu, unul, nu o să mă las speriat de ameninţările distilate ale doamnei Gurgan, Curcan, îmi scapă, mă scuzaţi, sunt bătrân”, a spus Bacalbaşa de la tribună, în timp ce din sală se auzeau huiduieli.

Deputatul PMP Corneliu Bichineţ a solicitat drept la replică în urma afirmaţiilor lui Nicolae Bacalbaşa, spunându-i acestuia: „Aţi trecut de multe ori, stimate domnule scriitor, prin judeţul Vaslui şi nu v-a stricat nimeni rozeta.”

Parlamentarii USR au taxat gesturile celor doi şi au părăsit plenul reunit în semn de protest faţă de „nivelul suburban la care a ajuns Parlamentul”.

„Nu este prima dată, l-am rugat personal, este un om pe care îl respect pentru tot ceea ce a făcut şi pentru ce face, dar l-am rugat personal să nu mai aibă astfel de ieşiri pentru că acolo nu suntem pe persoană fizică. Când am făcut listele, am făcut listele unui partid care a câştigat alegerile cu un scor foarte mare, beneficiind de încrederea tuturor. N-am câştigat alegerile pe astfel de manifestări şi n-am câştigat alegerile pe baza unuia sau altuia”, a declarat Liviu Dragnea, preşedintele PSD, citat de Digi 24.

Acesta a adăugat că „nu e plăcut” şi că miercuri se vor discuta sancţiunile pe care le va suferi Bacalbaşa.

„Am primit foarte multe telefoane din ţară. De ce trebuie să dăm noi tot felul de astfel de ocazii?”, a precizat liderul social-democraţilor.

Citit 12507 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 13:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.