UPDATE - Contract de 291.000 de lei pentru "Zilele Dunării 2017". Minicroaziere pe fluviu şi paradă pe Domnească

UPDATE - Contract de 291.000 de lei pentru "Zilele Dunării 2017". Minicroaziere pe fluviu şi paradă pe Domnească
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

UPDATE - Primăria municipiului Galaţi a anunţat că s-a încheiat licitaţia publică pentru organizarea evenimentului "Zilele Dunării 2017". Câştigătoare este SC Dunărea SA, iar valoarea contractului încheiat este de 291.000 lei fără TVA. Săptămâna viitoare, între 29 iunie şi 2 iulie, gălăţenii vor avea parte de minicroaziere pe Dunăre, atmosferă retro, o paradă pe strada Domnească, muzică şi competiţii de tenis, ciclism şi cros.


Dorinţa arzătoare a multora dintre gălăţeni de a se bucura de plimbări cu vaporaşul pe Dunăre s-ar putea împlini, pentru unii dintre ei, de Zilele Dunării 2017. Primăria Galaţi îşi doreşte - în cadrul evenimentelor dedicate sărbătorii fluviului - organizarea unor minicroaziere pe Dunăre, pentru un număr de 500 de persoane, grupul ţintă fiind „reprezentanţii societăţii civile”.

Primăria municipiului Galaţi anunţă pe portalul propriu că, până pe 20 iunie, aşteaptă oferte pentru servicii de organizare a evenimentului „Zilele Dunării 2017”. Valoarea estimată a contractului este de 300.000 de lei fără TVA, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut. După cum precizează în caietul de sarcini al achiziţiei publice, Primăria îşi doreşte să transforme „Zilele Dunării 2017”, organizate în perioada 29 iunie – 2 iulie, „într-un mega-eveniment de bună calitate şi bun-gust, cu impact puternic naţional pentru promovarea produsului cultural şi istoric oferit de Galaţi turiştilor”, numărul total de vizitatori fiind estimat la 15.000-20.000.

Spectacol pe mal şi pe fluviu

Minicroazierele pe Dunăre sunt în fruntea listei de acţiuni dorite de Primărie. Potrivit caietului de sarcini, într-una din zilele cuprinse în perioada 29 iunie – 2 iulie, „se vor realiza plimbări pe Dunăre, cu durata de două ore, pentru un număr de 500 de persoane”. Grupul ţintă este format din „reprezentanţii societăţii civile”. Dar asta nu e tot! „În zona pontoanelor se vor aranja zone care să reconstituie imaginea vremurilor de altădată. Tinerii, vârstnicii, artişti amatori şi profesionişti vor purta ţinute specifice şi vor încerca să repete cât mai fidel atitudinea şi comportamentul personajelor vremurilor de altădată”.

Paradă pe Domnească

Primăria vrea şi „Summer Parade”, pe 30 iunie, intervalul orar 17,00-20,00. „Vor fi angrenaţi un număr cât mai important de participanţi care vor parcurge strada Domnească în sunetul muzicii, într-o ambianţă vie şi dinamică. În zona de sosire se va organiza un flash-mob marinăresc prin intermediul căruia gălăţenii au ocazia să îşi exprime dorinţa ca oraşul să se înscrie pe lista oraşelor ai căror locuitori se solidarizează pentru atingerea unor recorduri”, se arată în caietul de sarcini. Pentru paradă, Primăria îşi doreşte minimum 600 de tricouri personalizate, platformă mobilă dotată cu sunet, iar de-a lungul traseului cuprins între aleea pietonală de la P-uri şi statuia lui Alexandru Ioan Cuza de la Grădina Publică vor fi amplasate steaguri cu municipiul Galaţi.

Esplanadele muzicii

Pe 1 iulie, în intervalul orar 17,00 - 21,00, în Piaţa Domnească, va urma să fie organizată o serată la care municipalitatea îşi doreşte să participe cât mai mulţi gălăţeni şi oaspeţi ai oraşului „dansând pe acordurile unor valsuri celebre – istoria Dunării este însoţită, nu de puţine ori, de istoria valsului”. Tot în cadrul acestui eveniment intitulat „Esplanadele muzicii” se vor face auzite şi alte genuri muzicale „care să corespundă aşteptărilor unei asistenţe cât mai numeroase”.

„Galaţi – Capitala Dunăreană a României”

Acesta va fi titlul expoziţiei de arte plastice şi/sau vederi, imagini, fotografii cu Galaţiul de altădată, care ar urma să aibă loc în perioada 30 iunie - 2 iulie la Universitatea „Dunărea de Jos”. În program sunt incluse o dezbatere istorică cu privire la Galaţiul de altădată, dar şi un concert cu muzică live în faţa Universităţii. În paralel se vor desfăşura campanii care încurajează cititul – „Selfie cu cartea pe care o citesc” şi „Lipeşte-te de-o carte”.

De Zilele Dunării 2017, Primăria plănuieşte şi câteva competiţii sportive: un concurs naţional de tenis seniori „Cupa Dunării”, un concurs de ciclism montan urban pe Valea Ţiglinei, dar şi un cros al Dunării – 2.858 de gălăţeni pentru 2.858 de km - care ar urma să se desfăşoare pe Faleza Inferioară, grupul ţintă fiind copiii. 

Citit 19584 ori Ultima modificare Vineri, 23 Iunie 2017 09:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.