Reîncep LUCRĂRILE pe strada Pictor Isser

Reîncep LUCRĂRILE pe strada Pictor Isser
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Veşti bune pentru gălăţenii de pe strada Pictor Isser, care, din 15 aprilie 2015, locuiesc într-un nesfârşit şantier şi au ajuns de mult la capătul răbdării. Primăria municipiului Galaţi a anunţat că a dat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a arterei, termenul de finalizare fiind 19 februarie 2018.

„Dezastru edilitar pe strada Pictor Isser”, aşa se intitula articolul publicat de ziarul „Viaţa liberă” în primăvara acestui an, în care scriam că artera a devenit un soi de râpă îngropată în noroi, când plouă, şi în praf, pe caniculă, iar locatarii se plângeau că e imposibil să le intre în curte o ambulanţă, în caz de nevoie.

Lucrările de modernizare a străzii, începute pe 15 aprilie 2015, ar fi trebuit să se încheie pe 15 aprilie 2016, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. „Acest proiect a fost blocat pentru că firma care a câştigat licitaţia în anul 2015 (SC Romlotus Instalaţii) a solicitat rezilierea contractului, neputând duce la bun sfârşit lucrarea. A fost nevoie ca întreaga procedură să fie reluată”, explică Primăria.

Reamintim că prima licitaţie pentru „Modernizare str. Pictor Isser”, organizată de Primăria Galaţi, la care s-au înscris cinci competitori, a fost adjudecată, în martie 2015, de firma Romlotus Instalaţii SRL, cu o ofertă de 3.175.568 de lei fără TVA. Potrivit municipalităţii, firma a realizat următoarele lucrări: desfacere carosabil - 240 metri, colector canalizare - 228 metri, conductă apă - 240 metri. „Pentru lucrările executate de SC Romlotus Instalaţii a fost decontată suma de 469.600 de lei. Durata de execuţie contractată a fost de 12 luni, conform clauzelor contractuale. SC Romlotus Instalaţii a solicitat încetarea contractului de lucrări încheiat cu Primăria Galaţi din cauza intrării în insolvenţă a firmei. Contractul a fost reziliat în data de 30 martie 2016, iar pentru întârzieri în execuţie s-au aplicat penalităţi, conform clauzelor contractuale, în valoare de 2.518 lei”, ne-a comunicat Primăria. Nu putem să nu remarcăm faptul că rezilierea contractului s-a făcut cu două săptămâni înainte de data la care lucrarea trebuia să fie gata.

În noiembrie 2016, Primăria a scos din nou la licitaţie modernizarea străzii, iar procedura s-a încheiat abia acum. Constructorul care a câştigat licitaţia este SC Romsit SRL, valoarea contractului fiind de 2.911.469 de lei cu TVA. Conform Primăriei, primul tronson unde se vor relua lucrările este cuprins între străzile 9 Mai şi 1 Mai.

Citit 4335 ori Ultima modificare Joi, 22 Iunie 2017 13:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.