Întâlnire de „taină” a aleşilor

Întâlnire de „taină” a aleşilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Proiecte de 62 milioane de lei *

Aleşii locali au aprobat marţi, într-o şedinţă de îndată atipică, patru proiecte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană. A fost, potrivit viceprimarului Nicuşor Ciumacenco, o reunire a comisiilor Consiliului Local, pentru ca nimeni să nu se mai plângă că proiectele de hotărâre sunt aprobate înainte de a fi discutate.

Proiectele au fost votate în unanimitate de cei 19 consilieri prezenţi şi vor fi trimise pentru aprobare preliminară la Agenţia de Dezvoltare Regională şi apoi la Ministerul Dezvoltării. Cele patru proiecte sunt în valoare totală de 62 de milioane de lei, din care 2 la sută cofinanţare de la bugetul local.

Primul proiect vizează reabilitarea carosabilului şi a liniilor de tramvai pe tronsonul Strada Oţelarilor – Stadionului – Frunzei - Gheorghe Asachi.

Următoarele două proiecte se referă la modernizarea Grădinii Publice şi a Parcului Rizer.

Ultimul proiect prevede reabilitarea Falezei Superioare.

„Am grăbit procedurile ca să fim fruntaşi la atragerea fondurilor şi e un lucru bun. De anul viitor se pune problema ca judeţele care nu atrag la timp fondurile care le revin să le piardă, ele fiind redistribuite. La redistribuire am putea să primim bani de la consiliile locale care nu şi-au făcut treaba”, a declarat viceprimarul.

Ciumacenco speră că în noiembrie proiectele vor fi aprobate, iar la începutul anului viitor se vor semna contractele şi se va face licitaţia pentru execuţie.

Următoarele proiecte de pe agenda municipalităţii sunt Baia Comunală – etapa a treia şi managementul traficului, adică unda verde. Optimist, viceprimarul crede că introducerea acestui sistem de management a traficului ar costa 4 milioane de euro şi ar putea fi implementat într-un an cu condiţia să nu se înmulţească semafoarele.

Citit 1323 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.