Sisif a ajuns la Potcoava de Aur

Sisif a ajuns la Potcoava de Aur
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Asfaltăm, apoi spargem şi iar asfaltăm *

Cine trece frecvent pe strada Brăilei, în zona Potcoava de Aur, a putut observa, recent, un alt exemplu a ceea ce numim, generic, „a lucra româneşte”. Mai exact, nişte muncitori au spart strada, au lucrat, au asfaltat, după care, după weekend, s-au apucat şi … au spart din nou ce au asfaltat şi iar s-au apucat de lucru.

Ne-am interesat şi noi să aflăm ce fel de lucrări se desfăşoară acolo şi cine răspunde pentru toată această harababură. Iată ce am aflat de la purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Galaţi, Nicoleta Manole:

„Lucrările sunt realizate de cei de la Distrigaz. Muncitorii au primit aviz de la Primărie şi în baza acestuia au lucrat pe strada Brăilei, după care s-au apucat şi au făcut o joncţiune între Brăilei şi străzile Lupeni şi Mavramol, pentru care nu au mai solicitat avizul Primăriei. Pentru acest lucru, inspectorii de la Primărie au întocmit un proces verbal şi au aplicat un avertisment”.

Cât priveşte motivul pentru care au asfaltat şi apoi au spart, am aflat că „iniţial, cei de la Distrigaz au acoperit şanţul cu asfalt, însă nu au respectat tehnologia de acoperire; trebuiau întâi să se toarne beton şi apoi asfalt. Aşa că inspectorii de la Primărie au dispus refacerea asfaltării, cu respectarea procedurii. De asemenea, pentru acest lucru urmează să se întocmească un alt proces-verbal şi să se aplice o sancţiune, în astfel de situaţii amenda putând să ajungă până la maxim 1.500 de lei”, ne-a mai spus Nicoleta Manole.

Între timp, gălăţenii mărunţesc mărunt din buze.

Citit 662 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.