Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
11 comentarii

Înainte de a parafa contractul cu Electrocentrale (CET) pentru reluarea furnizării de căldură şi apă caldă în sistem centralizat, Calorgal se pregăteşte să demareze o nouă inventariere a apartamentelor racordate la sistemul public de termoficare. Informaţia ne-a fost confirmată de primarul Ionuţ Pucheanu, care a precizat că, probabil, municipalitatea va afla numărul locuinţelor branşate la sistemul public spre sfârşitul acestei luni sau, cel târziu, la începutul lunii octombrie.
De altfel, în şedinţa Consiliului Local de joi, consilierul PNL Onuţ Atanasiu le-a solicitat reprezentanţilor Calorgal un raport privind numărul instituţiilor publice şi apartamentelor care încă mai depind de sistemul centralizat de termoficare, în condiţiile în care va fi nevoie ca, nu peste mult timp, aleşii să repornească sistemul şi să aloce diverse sume pentru menţinerea în funcţiune a acestuia.
Reamintim că, în iunie, conform recensământului Calorgal, 28.668 de apartamente mai erau branşate la sistemul public de termoficare. Dintre acestea, 805 erau nelocuite. Ionuţ Pucheanu estimează că "intrăm în iarnă cu 22-23.000 de apartamente", în condiţiile în care "mai este o cifră consistentă de dosare neprelucrate".

Citit 5703 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Septembrie 2017 15:28

11 comentarii

 • postat de Un galatean Vineri, 08 Septembrie 2017 05:45 Link la comentariu
  4
  10

  Dar ca primarul da centrale din banii mei si-a altora fara sa ne intrebe, cum se numeste? Nu-i talharie la drumul mare?! Bagati-l in aceeasi categorie cu calorgalul & company, daca e sa fim drepti! Dati-va ochelarii de cal, de pe ochi, nu mai manipulati prostii!

  Raportează
 • postat de Terente Joi, 07 Septembrie 2017 13:37 Link la comentariu
  7
  11

  Domnule Primar, v-am laudat cand ati decis sa se termine odata cu mizeria si jaful cetatenilor de catre ansamblului nefericit de societati falimentare reprezentat de Calorgal/Apaterm si Termocentrale.
  Domnule, ce se intampla ca noi, romanii nu putem niciodata duce o treaba la capat; cum de v-ati razgandit, de ce prelungiti agonia unui sistem condamnat la faliment, odata cu privatizarea Sidex???
  Si mai ales de ce consimtiti ca din banii celor "responsabili" din acest oras, sa fie achitate sume exorbitante in contul celor , hai sa-i numim doar, "mai putin activi"?
  Va faceti de ras, domnule Pucheanu!

  Raportează
 • postat de Cititor Joi, 07 Septembrie 2017 09:43 Link la comentariu
  12
  8

  Nu ar costa mai putin Primaria sa dea bani si la cei cu datorii DECAT sa porneasca acel colos numit calorgal-cet?
  Logica si matematica asta spun

  Raportează
 • postat de HAHAHA Joi, 07 Septembrie 2017 08:28 Link la comentariu
  7
  10

  Ca la Romania ! Cum am mai spus, daca se da caldura pe banii celorlalti, care sunt majoritari, NU voi mai plati taxe locale la anul !

  Raportează
 • postat de Gabriel Florea Joi, 07 Septembrie 2017 06:36 Link la comentariu
  3
  10

  Centrală pe Cogenerare trebuie pentru viitorul Galațiului.

  Raportează
 • postat de ELLA Miercuri, 06 Septembrie 2017 14:26 Link la comentariu
  18
  27

  Ca sa mai fure Calorgalul inca un an bani din buzunarele noastre?Parca SE HOTARISE CA NU SE MAI DA CALDURA SI sa vedeti ce economii poate face primaria in urmatorii ani.Adica multe apARTAMENTE SINT inchise,caldura merge,propretariirespectivi nu sint in tara,au datorii la asociatii si ei sa primeasca in continuare agent termic?Nu am inteles care e mecanismul.Ceilalti locatari,adica majoritatea au pus centrale si tot ei sa le plateasca celor unu sau doi locatari pirderi pe coloana sau pierderi la subsol?Nu vedeti ca nu aveti doua vorbe la un loc?Intrerupeti sau nu caldura?

  Raportează
 • postat de Carmen P Miercuri, 06 Septembrie 2017 13:37 Link la comentariu
  11
  39

  Daca in Bucuresti scade temperatura apei calde cu citeva grade la RADET, imediat Primarul da explicatii, iar cauzele sunt dezbatute in toata mass-media.

  Galatenii sunt insa mai prejos.
  Pentru ei e admisibil sa fie lasati fara apa calda o jumatate de an, e admisibil sa fie lasati fara caldura la iarna.
  E dmisibil ca centralele sa fie montate in balcoanele inchise si izolate cu polistiren extrem de inflamabil, iar cosurile sa fie plasate sub geamurile apartamentului de deasupra.
  Pentru galateni e admisibil ca , contoarele de gaze sa fie amplasate pe casa scarii si nu in exterior.
  Pentru galateni e admisibil orice rabat de la siguranta.
  Pentru galateni e admisibil orice.

  Raportează
 • postat de Marian Miercuri, 06 Septembrie 2017 13:32 Link la comentariu
  14
  15

  De ce se complica CET s,a schimbe Vana noua atata timp cat nu se stie cat va mai functiona termoficarea se fac niste cheltuieli colosale in Str Ghe Doja cu Siderurgistului poate ca ii costa triplu.

  Raportează
 • postat de ivan anton Miercuri, 06 Septembrie 2017 13:29 Link la comentariu
  21
  27

  la braila cum s-a putut sista in intregime centralizarea....

  Raportează
 • postat de Carmen P Miercuri, 06 Septembrie 2017 12:17 Link la comentariu
  12
  29

  Un oras umilit!
  Ma intreb cum a fost posibil ca un oras sa fie tinut fara apa calda din primavara, iar cei responsabili sa circule liberi prin oras, ba sa mai participe si la Zilele Galatiului!
  E drept ca nu au indraznit sa-si arate pe scena prea-spalatele fete si prea-curatele miini galatenilor obligati sa fie ori nespalati, ori caliti cu apa rece.

  Raportează
 • postat de Desfiintati calorgol Miercuri, 06 Septembrie 2017 10:51 Link la comentariu
  31
  28

  I n niciun oras serios nu mai exista incalzire centralizata comunista, ca la Moscova

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.