Caloriferele gălăţenilor intră din nou la numărătoare. Se pregăteşte un nou recensământ

Caloriferele gălăţenilor intră din nou la numărătoare. Se pregăteşte un nou recensământ
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Înainte de a parafa contractul cu Electrocentrale (CET) pentru reluarea furnizării de căldură şi apă caldă în sistem centralizat, Calorgal se pregăteşte să demareze o nouă inventariere a apartamentelor racordate la sistemul public de termoficare. Informaţia ne-a fost confirmată de primarul Ionuţ Pucheanu, care a precizat că, probabil, municipalitatea va afla numărul locuinţelor branşate la sistemul public spre sfârşitul acestei luni sau, cel târziu, la începutul lunii octombrie.

De altfel, în şedinţa Consiliului Local de joi, consilierul PNL Onuţ Atanasiu le-a solicitat reprezentanţilor Calorgal un raport privind numărul instituţiilor publice şi apartamentelor care încă mai depind de sistemul centralizat de termoficare, în condiţiile în care va fi nevoie ca, nu peste mult timp, aleşii să repornească sistemul şi să aloce diverse sume pentru menţinerea în funcţiune a acestuia.

Reamintim că, în iunie, conform recensământului Calorgal, 28.668 de apartamente mai erau branşate la sistemul public de termoficare. Dintre acestea, 805 erau nelocuite. Ionuţ Pucheanu estimează că "intrăm în iarnă cu 22-23.000 de apartamente", în condiţiile în care "mai este o cifră consistentă de dosare neprelucrate".

Citit 6304 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Septembrie 2017 15:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.