Când va fi gata PARCAREA de la ”Ancora”

Când va fi gata PARCAREA de la ”Ancora”

”Viața liberă”, Marius Negri
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
10 comentarii

Potrivit datelor oficiale furnizate de administraţia locală, pe 26 octombrie parcarea din Complexul "Ancora" ar trebui să fie gata, dar constructorii promit că, dacă vremea le va permite, în această săptămână investiţia va fi finalizată.

Proiectul de restructurare urbană, iniţiat de fostul primar Marius Stan, a cuprins amenajarea unei artere de legătură între strada Alexandru Lăpuşneanu şi strada Roşiori (în vecinătatea Şcolii Nr. 28) şi a unei parcări, în locul unei baterii de garaje. Lucrările, în valoare de aproximativ 1,2 milioane de lei, adjudecate în aprilie anul trecut, de SC Obercons Comp şi SC Constructa Mecanique, au demarat la începutul lunii septembrie 2016 şi ar fi trebuit să dureze opt luni. Din păcate, acest termen nu a fost respectat.

"Precizez că nu am oprit niciun proiect de modernizare început de vechea administraţie, pur şi simplu l-am introdus în legalitate", declara, la finele anului trecut, primarul Ionuţ Pucheanu.

Principala problemă în zonă a constituit-o reamplasarea punctul termic din Mazepa I, care fusese înconjurat de garaje. "Lucrarea e începută de mai bine de un an, cu scuzele de rigoare pentru cetăţenii cărora le-am provocat neplăceri sau care aveau un grad de expectativă ceva mai scurt ca termen de finalizare a acestor lucrări. Din păcate, avizele ne-au omorât, efectiv! Am avut o problemă cu transferul punctului termic, care este demolat în momentul de faţă, la cel nou construit. Asta şi pentru că, din păcate, relaţia cu cei de la Electrica nu este una pe care să o pot ridica în slăvi. Vor mai apărea 15-20 de locuri de parcare în locul punctului termic”, a declarat recent, într-o emisiune tv, primarul Ionuţ Pucheanu.

Citit 4912 ori Ultima modificare Luni, 16 Octombrie 2017 02:11

10 comentarii

 • postat de X Luni, 16 Octombrie 2017 18:02 86.123.138.*** Link la comentariu
  1
  4

  @Georgel - mai am o intrebare la dvs daca se poate, detineti autoturism ?

  Raportează
 • postat de X Luni, 16 Octombrie 2017 17:43 86.123.138.*** Link la comentariu
  1
  5

  @Georgel - facand abstractie, de comentariu de mai jos, care in linii mari spune exact ce gandeste orice om cu capul pe umeri doar ca a folosit termeni mai vulgari! -sa inteleg ca pe tine nu te doare ca te-a deposedat de garajul proprietate personala, ci ca nu ai primit ce-i 10.000 eur pe care i-ai platit pe ei, si pentru diferenta respectiva am inteles ca v-ati adresat instantei corect ?
  Sincer sa-ti zic cand dai 10.000 EUR pe 30 mp iti cam asumi niste riscuri...totusi sunt 333EUR/mp, faptul ca voi ati aruncat in plina criza cu bani nu e vina noastra. Terenul ala atat face acum si cam asta e treaba !
  Vorbesti de banii mei ? iti zic eu ce se-ntampla de banii mei si ai tai, ce a inceput vechea administratie, inseamna dezvoltare. Ce a facut Ciumacenco si cu (...) inseamna stagnare, stagnare care a creat folsile din astea ca tine care se uita doar in trecut si parca au ochelari de cal si nu se uita nici in dreapta nici in stanga. Intr-o lume in care totul se vrea cat mai aerisit si cat mai lejer tu vrei garaj... in centrul orasului!!!
  Rusinos !

  Raportează
 • postat de Garajistului Georgel Gogonel Gogosel Sâmbătă, 14 Octombrie 2017 16:38 89.45.226.*** Link la comentariu
  8
  7

  @ Gogonel

  Mars bai cu dugheana ta imputita, ca datorita curajului unora viitoarele generatii vor avea acolo o suprafata, un cartier, o bucatica de oras modernizata, noua, aerisita si nu plina de dughenele si de cosmeliile, speluncile voastre imputite pline de mizerie si de infectii. Boschetarilor, gunoierilor carati-va din orasul asta. Vreti modernizare in oras (daca o vreti si pe aia) dar sa fie facuta numai pe langa dugheana, cocina, spelunca voastra imputita, sa nu cumva sa se atinga curatenia, modernizarea de jegul vostru de dugheana ca faceti "stop creiero-cretinesc". Nespalatilor, boschetarilor civilizati-va bai odata. Vagauna voastra imputita nu are ce cauta in orasul asta, iar daca nu va convine atunci duceti-va in Cluj, in Timisoara, in Arad sa vedem daca acolo Boc, Falca sau Robu va primesc cu imputitele voastre cosmelii infecte numite fals "garaje". Altii se civilizeaza numai voi stati si traiti precum porcii, precum boschetarii, precum gunoierii si-i mai obligati si pe ceilalti sa traiasca in aceeasi mizerie in care traiti si voi si de care ceilalti macar incearca sa scape. Nu va mai suporta nimeni mizeriile comuniste de spelunci mizerabile, de cosmelii imputite pe care le-ati "fardat" voi frumos cu numele de "garaj". Nu mai exista oras care sa aibe mizerii din astea de care pastrati voi precum dughenele si cosmeliile. Din cauza voastra lumea a inceput sa fuga din orasul asta fiindca nu mai vine nimeni sa investeasca aici in oras cand vede ce groapa de gunoi este orasul cu totul. Noroc ca unele zone au mai avut sansa sa se modernizeze. Dar te-ai trezit iarasi tu boschetarule sa suspini dupa mizeria pe care ai avut-o. Vreti sa traiti la bloc dar pe langa bloc vreti sa aveti si WC-ul vostru in fundul curtii.

  Raportează
 • postat de Georgel Vineri, 13 Octombrie 2017 21:25 95.76.33.*** Link la comentariu
  11
  8

  Da, d-le X, sunt unul dintre garajiști. De asta și cunosc foarte bine ce-a fost la acolo. Dar nu sunt unul dintre cei 20 care au primit în jur de 30.000 lei despăgubiri, ci dintre ceilalți 70, dintre care vreo 30 au cumpărat în 2000-2008, ca și mine de bună credință, plătind în jur de 10.000 Euro, acum duși pe apa Sâmbetei. Bașca demolarea pe cheltuiala noastră.

  Așa că află dragă d-le X realitatea, că cei aproape 4 ani cât au durat lucrările de la Ancora nu se datorează ”tergiversărilor” garajiștilor, ci neștiinței celor care ”au încălecat pe buldozer” fără să știe ce-a fost, de fapt, acolo, după care s-au încurcat în propriile izmene și au mai cheltuit și timp și o groază de bani.

  Cam de 10 ori mai mult decât la celelalte zone din oraș, d-le X ! Din buzunarul tău, d-le X !!!

  Raportează
 • postat de X Vineri, 13 Octombrie 2017 17:47 86.123.138.*** Link la comentariu
  4
  13

  @Georgel - as pune pariu ca esti unul dintre garajistii din locatia respectiva, care au tergiversat pana nu ati mai putut constructia acelei parcari;
  Sincer mi se face scarba... tot ce care au tergiversat cu toate ca li s-a spus din prima de Marius Stan ca ii expropriaza, tot aia vin si zic acum ... abia dupa 3 ani .. un amar de parcare....
  Abia astept sa puna taxa de parcare si sa inchirieze primaria locurile de parcare (ca la Braila), Primaria se aude ?? unde-s licitatiile ?

  Raportează
 • postat de CERNEA Vineri, 13 Octombrie 2017 17:10 78.96.82.*** Link la comentariu
  9
  5

  la pastele cailor si daca va fi gata in doua zile se va surpa . nu sunt carcotas analizati lucrarile Galatiului si o sa se dovedeasca asta. pentru ca numai asa poti acuza.

  Raportează
 • postat de Terente Vineri, 13 Octombrie 2017 15:35 81.12.149.*** Link la comentariu
  1
  6

  Pun pariu ca la finalizarea lucrarii va ramane la fel de surpata portiunea din str. Rosiori pe unde intrau conductele in fostul Punct Termic.!
  Despre refacerea vegetatiei din zona cred ca nici nu se pune problema.. La fel, rigolele unde sunt stalpii de iluminat..

  Raportează
 • postat de Cetatean curios Vineri, 13 Octombrie 2017 10:55 81.12.150.*** Link la comentariu
  0
  19

  Cand va fi gata am aflat, cum va arata e si mai important! Momentan, ca locuitor al zonei, care trece zilnic pe langa parcare, nu pot decat sa sper ca si trotuarele si zonele adiacente vor fi reparate. Nu se poate sa pui borduri noi si sa asfaltezi doar 10% din trotuare (si spre complex Ancora si spre Scoala 28), restul nu doar ca sunt vechi, dar sunt distuse, pline de gropi. In spatete Complexului Ancora s-a asfaltat ieri un pic aleea de acces spre Profi, in rest gropi, noroi, urmele vechilor garaje (cu gropi cu tot), buruieni, noroi, praf. Este inadmisibil ca parcarea sa arate ca-n palma, iar in rest, dezastru, mizerie!

  Raportează
 • postat de Didi Vineri, 13 Octombrie 2017 08:50 5.2.205.*** Link la comentariu
  10
  14

  Bravooooooo, 2 ani de zile pentru o amarata de parcare fara lumina.......inceputa de un primar si terminata de altul,,,,,numar zilele pana parasesc acest oras si implicit si tara.

  Raportează
 • postat de Georgel Vineri, 13 Octombrie 2017 08:40 95.76.33.*** Link la comentariu
  14
  15

  Acest punct termic a fost construit împreună cu primele 20 de garaje, întregul ansamblu PT+20 garaje fiind edificat în anul 1965 împreună cu complexul Ancora și întregul cartier Mazepa 1. Garajele erau termoficate, aveau apă curentă și pardoseală cu pantă și canalizare în mijloc, fiind ocupate cu chirie până în 1990, devenind proprietate personală, cu tot cu terenul aferent, odată cu cumpărarea apartamentelor la care erau anexă la contract.
  Detalii complet necunoscunoscute fostei administrații Marius Stan, în momentul ianuarie 2014, când a lansat ideea de transformare a întregii zone în parcare și care totodată au condus la complicații multiple, 3 ani de penibile bâlbâieli, și cheltuieli enorme.
  O temă interesantă pentru un jurnalist de investigație ar fi contabilizarea costurilor totale ale acestei parcări, ce urmează să fie abia acum finalizată. Ce are de spus Curtea de Conturi?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.